Піца рецепт в домашніх умовах в духовці, на сковороді, швидко, просто крок за кроком з фото
Піца - це традиційна італійська страва, яке являє собою тонку основу з тіста, покриту соусом і різноманітними начинками. Страву можна приготувати в домашніх умовах в духовці або на сковороді по численних рецептами.
Скільки часу готують піцу
Тривалість приготування піци безпосередньо залежить від тесту, яке використовується в якості основи.
Дріжджове тісто не тільки потрібно приготувати, воно повинно підійти. Це займає не менше 2 годин. А потім піцу ще потрібно випекти в духовці, витративши на це хвилин 20. Довго її не пекли, щоб не отримати тверду скоринку. Є менш времязатратние рецепти. Наприклад, рідке тісто готується за 10 хвилин.
При якій температурі готувати піцу в духовці
При приготуванні піци в домашніх умовах в духовці температура варіюється в залежності від рецепту і наступних показників:
- Товщина основи.
- Вид тесту.
- Кількість і вологість начинки.
Якщо готується пишна піца з вологою начинкою, рекомендується вибрати температурний режим 180 ° С, щоб тісто встигло якісно піднятися і пропектися. Для тонкої випічки з начинкою з тонкої ковбаси і сиру необхідно використовувати температуру 250 ° С.
Швидка піца за 10 хвилин
Це експрес-варіант відомого страви. Він незамінний для сніданку, зустрічі нежданих гостей або в якості перекусу «на швидку руку». В якості посуду для приготування використовується сковорода.
Важливо! Всі інгредієнти начинки повинні бути нарізані і приготовані заздалегідь.
Варіанти начинки:
- Сир + ковбаса варена + петрушка + помідор.
- Ковбаса напівкопчена + смажені гриби + сир.
- Шинка + моцарелла + мариновані корнішони.
У глибоку миску слід викласти і перемішати до однорідної маси майонез зі сметаною. Цих продуктів беруть по 1 ст.л. Туди ж додають 0,5 ч.л. солі і цукор (1 ст.л.), слід також всипати соду (1 ч.л.) і вбити в масу 4 яйця. Потім по частинах вводять борошно (за рецептом потрібно 1 ст., Але кількість може трохи варіюватися в залежності від кількості клейковини) і акуратно перемішують все разом.
За рецептом запікають на сковороді. Однак цей варіант можна приготувати і в духовій шафі: тривалість випікання складе 20 хвилин при 180 ° С.
Як піч на сковороді
Правила приготування піци на сковороді:
- Необхідно попередньо розігріти сковороду на сильному вогні і змастити її маслом. Для цієї мети потрібно використовувати соняшникова або оливкова.
- Потім слід вилити рідке тісто і трохи присмажити основу.
- Потім сковороду знімають з вогню і акуратно викладають начинку по секціях, щоб в подальшому було зручно розрізати на шматки.
- Щедро посипають тертим сиром.
- Ставлять сковороду на помірний вогонь.
- Щоб піца дійшла до готовності, буде потрібно близько 7 хвилин.
Без дріжджів на молоці
Рецепт тіста для піци без дріжджів на молоці максимально підходить для дитячого харчування. Можна використовувати як для ситних, так і для солодких начинок.
приготування:
- Півсклянки молока слід трохи підігріти, додати масло (2 ст.л.), трохи солі, 2 яйця і перемішати.
- Потім потрібно ввести муку в кількості 2-х склянок і замістити еластичне м'яке тісто.
- Потім його поміщають в целофановий пакет і прибирають в холодильник на 20 хвилин.
- Після відведеного часу необхідно розкачати тонкий корж і помістити на нього обрану начинку.
- Запікати слід в духовці 20 хвилин. Температуру виставляють 180 ° С.
На кефірі без дріжджів
Рецепт альтернативного рідкого тесту для піци на кефірі. Функцію дріжджів в ньому виконують сода і кефір. Тісто вийде ніжне, м'яке. Начинка злегка потопає в ньому.
Важливо, щоб всі продукти були заздалегідь вийняті з холодильника і встигли придбати кімнатну температуру.
2 курячих яйця слід злегка збити, влити 1 ст. кефіру, додати трохи цукру, соди і солі, взятих в рівних пропорціях і перемішати. Потім всипати борошно (2,5 ст.). Отримана суміш повинна консистенцією нагадувати свіжу сметану.
Тісто для піци необхідно вилити на попередньо змащений лист для духовки, в центр викласти начинку. Час випікання в домашніх умовах за рецептом 20-30 хвилин при розігріві духовки до 180-200 ° С. Готовність тесту потрібно перевіряти зубочисткою.
Тонка піца без дріжджів
Тонку основу для піци, приготовлену без застосування дріжджів, використовують італійці. Рецепт підійде навіть для початківців.
Потрібно підготувати продукти кімнатної температури: кефір (2 ст.), Сіль і соду (по 1 ч.л.). Вершкове масло (50 г) виймають з холодильника заздалегідь, щоб воно підтануло. Ще буде потрібно борошно - 6 ст.
Необхідно просіяти борошно в миску, потім додати решту інгредієнтів і замістити м'яке тісто. Особливість даного рецепта в тому, що тесту не потрібно підходити. Висока еластичність тесту дозволяє розкачати тонку основу. Це тісто підходить для сухих, нерастекающіеся начинок, наприклад, томатний соус, сервелат, оливки, сир. Випікати слід 10-15 хвилин при 180 ° С. Важливо не пересушити основу.
З пісочного тіста
Оригінальний рецепт піци з пісочного тіста передбачає використання для приготування продуктів кімнатної температури.
Борошно (2 ст.) Потрібно змішати з цукром (50 г) і додати 200 г м'якого масла. Складові перетирають в крихту. Потім змішують рідкі інгредієнти: воду (40 г), майонез (2 ст.л.), жовтки (2 шт.). З'єднують суміш з масляною крихтою і замішують тісто. Поміщають тісто в пакет і прибирають на півгодини в холодильник.
Тісто викладають на лист, попередньо присипаний борошном. Рівномірно розподіляють руками, формують маленькі бортики, наколюють виделкою. Потім потрібно поставити деко в духовку на 20 хвилин при температурі 180 ° С, через зазначений час дістати і викласти начинку. Потім піцу повертають в духовку і випікають до готовності. Коли бортики стануть рожевого кольору, піца готова.
Варіант начинки:
- томатний соус;
- скибочки помідора;
- сира куряча грудка, нарізана кубиками;
- листочки базиліка;
- тертий сир.
З листкового тіста
У продажу можна знайти як дріжджовий, так і бездріжджовий варіант листкового тіста. Перед приготуванням залишається тільки розморозити готовий продукт. Для цього можна використовувати теплу воду або мікрохвильову піч. Тісто має розморожувати природним шляхом, краще в нижній частині холодильника.
Варіант начинки:
- 5 сосисок;
- 1 б. оливок;
- 1 велика біла цибулина;
- 1 свіжий помідор;
- 3 мариновані огірки;
- 200 г твердого сиру;
- томатний соус;
- майонез.
Тісто треба розкачати товщиною 4 мм, викласти на лист і сформувати округлі бортики. Поверхня основи змащують кетчупом. Сосиски нарізають кружечками, цибулю - півкільцями, помідор і огірки - кубиками. Потім інгредієнти змішують, роблять верхній шар з майонезу, посипають сирної крихтою і запікають у духовці 30 хвилин (t = 180 ° С).
На рідкому тісті
Смачна піца. Рецепт в домашніх умовах в духовці випікається за мінімальний час. Незамінний, якщо потрібно приготувати обід швидко і без особливих витрат. Прекрасно доповнить легкий суп.
У мисці потрібно змішати яйце, борошно (1 ст.), Воду (50 г), рослинна олія (1 ст.л.) і сіль. Вийде рідке тісто. Потім слід змастити лист для духовки маргарином і вилити тісто на нього.
Варіант начинки:
- 200 г печериць різаних заморожених;
- 200 г шинки;
- 200 г твердого сиру;
- кетчуп;
- майонез.
Печериці потрібно попередньо підсмажити на олії, шинку нарізати соломкою, а сир натерти на дрібній тертці. Кетчуп слід залити в шприц, який зазвичай використовують для прикраси тортів і, поступово видавлюючи склад, тонкими лініями нанести на рідке тісто.
{ad1}Викладають печериці та шинку акуратно. Майонез потрібно помістити в кондитерський шприц і тонкими лініями нанести на начинку, посипати сиром. Випікати потрібно 20 хвилин при температурі 180 ° С.
З дріжджового тіста на швидку руку
Не завжди дріжджове тісто готується довго. Якщо використовувати швидкодіючі дріжджі, то час можна значно скоротити. Піца нашвидкуруч готується за наступним рецептом.
Борошно вищого сорту (1 кг) слід просіяти в миску, додати пакетик «швидких» дріжджів (12 г), цукор (70 г), сіль (1 ч.л.), рослинне масло (100 г), воду кімнатної температури (450 г). З усіх інгредієнтів замішують тісто щільне і прибирають його в холодильник на півгодини. Готують будь-яку начинку.
Тісто розкочують для основи, викладають на нього начинку. Залишають на 10 хв при кімнатній температурі. Випікати потрібно 15 хв в духовці при температурі 200 ° C.
Кабачкова основа
Піца на кабачкової основі не тільки смачна, а й корисна. також вона відрізняється невеликою кількістю калорій, багата вітамінами і мікроелементами. Для приготування основи 2 молодих кабачка цукіні (1 кг) потрібно натерти на крупній тертці і віджати. Потім слід нарізати і додати 1 пучок кропу, 3 яйця, а також борошно (2 ст.л.), розпушувач (1 ч.л.) і сіль за смаком.
Форму змащують, присипають манкою або панірувальних крихтою. Виливають тісто в форму. Нарізають кружечками великий помідор і викладають зверху. 200 г твердого сиру натирають на дрібній тертці і посипають блюдо. Духовку розігрівають і випікають піцу 20 хв при температурі 200 ° C.
На лаваші
В якості основи можна використовувати протягом усього вірменський лаваш. Важливо вибрати відповідну начинку. Так як основа не потребує випічці, начинка повинна складатися з продуктів, готових до вживання. наприклад:
- шинка;
- сир;
- помідор;
- кетчуп;
- майонез.
З лаваша необхідно зрізати верхній шар, щоб основа стала рівна і тонша. Потім її змащують кетчупом, шинку нарізають часточками, а помідор кружечками. Викладають начинку на основу, змащують майонезом, посипають тертим сиром. Випікають в духовці 5 хв, попередньо розігрів його до температури 180 ° С.
Рецепт з ковбасою і сиром
Щоб прискорити процес готування, можна купити готову заморожену основу. Господині залишиться тільки підготувати начинку, поки розморожується тісто.Найпопулярнішою начинкою є ковбаса і сир. наприклад:
- 200 г мисливських ковбасок;
- 200 г сиру твердих сортів;
- 1 помідор;
- 10 маслин без кісточок;
- 1 перець (без гіркуватості);
- кетчуп.
Ковбаски нарізають кружальцями, сир подрібнюють на дрібній тертці, перець миють, видаляють насіння і нарізають соломкою, маслини ріжуть навпіл, а помідор - кружальцями. Розморожену основу змащують кетчупом. Викладають начинку шарами і посипають зверху сиром. Випікають 20-25 хв в духовці, розігрітій до 200 ° C.
Італійська «Маргарита»
Традиційна італійська «Маргарита» готується на основі дріжджового тіста, томатів і моцарелли.
1 ч.л. дріжджів в порошку потрібно висипати в півсклянки води, нагрітої до температури приблизно 40 градусів, додати цукор (1 ч.л.) і 3-4 ст.л. муки від загальної кількості (2 ст.), залишити на 10 хвилин в місці, захищеному від протягів, потім всипати решту борошна і замісити тісто. Потім тісто кладуть в миску, накривають і прибирають на 1 годину в тепле місце.
Тепер потрібно приготувати томатний соус:
- Рослинна олія розжарюють до тріску. Для цього необхідно вилити в сковороду 3 ст.л.
- 4 зубчики часнику потрібно дрібно нарізати, помістити в масло. Його постійно помішують до отримання золотистого кольору. Перекладають зі сковороди.
- Потім в часникове масло потрібно викласти густий томат (200 г), всипати суміш з цукру, солі і перцю (цукру беруть півчайної ложки, солі трохи менше, а перець за смаком), прованських трав (1/2 ч.л.).
- Протягом 10 хвилин суміш гасять.
Моцареллу (200 г) нарізають кружечками або натирають на крупній тертці. Розкочують тісто тонким шаром, викладають томатний соус. Випікають 5-7 хвилин при 250 ° С. Дістають з духовки, посипають моцарелою, прикрашають листочками базиліку і ставлять в духовку на 2-3 хвилини.
З грибами і шинкою
Ще один варіант приготування класичної італійської піци виглядає наступним чином.
Борошно (200 г), 100 г манки, маленький пакетик сухих дріжджів, цукор (1 ч.л.) потрібно змішати разом, потім додати рослинне масло (50 г) і півсклянки теплої води з розведеною в ній сіллю (пів чайної ложки). Замішане тісто прибирають на 1,5-2 ч в тепле місце.
Основу тонко розкочують. Шарами викладають начинку: томатний соус, моцарелу (200 г), шинку (200 г), консервовані гриби (200 г), Зверху посипають орегано і тертим пармезаном. Випікають 25 хвилин при 220 ° C.
З куркою
Традиційно для приготування піци в домашніх умовах в духовці використовується куряча грудка. Але деякі рецепти передбачають використання філе з стегон.
Курка використовується як в сирому вигляді, так і в підготовленому (вареному, копченому) вигляді.
Для приготування піци за описаним нижче рецептом потрібно придбати півкіло замороженого тіста. Його і 150 г замороженої брокколі потрібно розморозити. Потім тісто розкочують і змащують кетчупом.
200 г сирої курячої грудки нарізають кубиками, цибулю (досить 1 середньої цибулини) поділяють на півкільця, 200 г твердого сиру натирають на дрібній тертці. викладають начинку шарами: куряча грудка + цибуля + сир. Випікають 40 хв при температурі 200 ° C.
З морепродуктами
Любителям морепродуктів сподобається піца, приготована на основі замороженого морського коктейлю. Вона виходить ситної і ніжною на смак. Підходить для посиденьок з друзями.
Тісто в кількості 0,5 кг і морський коктейль (400 г) потрібно розморозити, злити рідину з 1 банки маслин і порізати їх кружечками. Твердий сир (400 г) натирають на дрібній тертці. Основу розгортають, змащують кетчупом.
Морепродукти кладуть в друшляк і зціджують воду, потім викладають на тісто. Зверху посипають піцу маслинами і сиром. Тривалість випікання складе 20 хв при температурі 200 ° C.
З сосисками
Ще один варіант піци - рецепт в домашніх умовах в духовці з сосисками, обгорнутими по краях тестом. Оригінальність полягає в незвичайності подачі. Необхідно розкачати тісто так, щоб краю пласта після переміщення в форму звисали з бортів. З сосисок знімають оболонку і викладають їх по краях в форму, зверху обертають краями тесту. У центр можна покласти будь-яку начинку.
З моцарелою і базиліком
Для основи потрібно дріжджове тісто, опарне або безопарне, якщо використовуються швидкодіючі дріжджі. Співвідношення інгредієнтів для тіста наступне:
- сухі дріжджі - 5 г;
- борошно - 2 ст .;
- цукор - 1/2 ст.л .;
- рослинне масло - 3 ст.л .;
- тепла вода - 2 ст.л .;
- сіль.
Замісити тісто, прибирають його на 2 години в тепле місце. Потім розкочують основу і викладають начинку: нарізають кружечками і викладають помідори (2 шт.), Зверху посипають натертою моцарелою, потім кришать цибулю порей. У духовій шафі випікають 15 хвилин при температурі 230 ° C.
Неаполітанська
До складу начинки неаполітанської піци за класичною рецептурою входять салямі і сир. Для приготування в домашніх умовах потрібно 0,5 кг замороженого або свіжого тіста. Заморожене тісто спочатку розморожують на нижній полиці холодильника, тільки що зроблене і піднялося обминають і розкочують в пласт.
Тісто змазують томатним соусом, приготованим за наведеним вище рецептом, салямі (300 г) нарізають кружечками, твердий сир (200 г) натирають на дрібній тертці, часник (2 зубчики) дрібно кришать. Викладають пошарово салямі, сир, часник. Ставлять в духовку, розігріту до температури 220 ° C, і випікають 15-20 хвилин.
З кальмарами
Цю піцу теж можна віднести до піци з морепродуктами. Правильно відварені кальмари виходять ніжними і смачними, головне їх не перетримати, інакше вони стануть гумовими. Їх варять всього 1-2 хвилини під кришкою.
Для приготування страви потрібно листкове тісто 0,5 кг (приготоване або покупне). Його розморожують і розкочують. 150 г відварених кальмарів нарізують соломкою, також надходять з червоним болгарським перцем (1 шт.), Натирають на крупній тертці солоні огірки (2 шт.), Цибулю (2 шт.) Нарізають півкільцями, а помідори (2 шт.) - кружечками, подрібнюють на дрібній тертці сир (200 г).
Викладають начинку шарами і посипають дрібно нарізаною зеленню. У духовці піца повинна випікатися 30 хвилин при температурі 220 ° C.
З ананасом і куркою
Смак цієї піци насичений і незвичайний. Блюдо вважається гавайських. Воно дуже подобається дітям. Покупне дріжджове тісто (0,5 кг) треба розкачати в тонкий пласт і змастити кетчупом. Сиру курячу грудку (300 г) ріжуть кубиками і тушкують на олії до готовності, викладають на основу.
Відкривають банку з консервованими ананасами, виймають, ріжуть кубиками і викладають на курку. Прикрашають дрібно нарізаною зеленню базиліка, посипають моцарелою і пармезаном. Час випікання складе 20-25 хв при температурі 200 ° C.
Піца з батона
Якщо хочеться приготувати піцу швидко і без зайвих зусиль, в якості основи використовують батон або матнакаш. З хлібобулочного виробу потрібно зрізати верх і вийняти м'якуш. Має вийти поглиблення для начинки.
Сервелат (200 г) нарізають шматочками, мариновані огірки (2 шт.) - пелюстками, великий помідор - кружальцями. Сир натирають на дрібній тертці. Нутрощі батона змащують майонезом, викладають шарами підготовлені для начинки продукти, зверху посипають сиром (200 г). Ставлять в розігріту до 200 ° C духовку на 10 хвилин.
З креветками
Цю піцу роблять гострої, додаючи червоний перець або гірчицю. У наведеному рецепті використовується останній інгредієнт. Півкіло дріжджового тіста розкачують для основи. Змішують сметану і майонез (по 2 ст.л. кожного продукту), гірчицю (зовсім небагато, для запаху, якщо не хочеться робити піцу гострої або побільше - на любителя) і лимонний сік (5 крапель). Цим складом змащують основу.
Потім посипають її дрібно нарізаною цибулею (беруть червону цибулю), викладають очищені креветки (15 шт.) І засипають зверху тертим твердим сиром (200 г). Випікають в духовці 20 хвилин при середній температурі.
овочева
Для тих, хто рахує калорії, підійде дієтична піца на основі овочів. Вона вийде дуже яскравою завдяки кукурудзі, брокколі і помідорів.
На змащене деко духовки потрібно викласти приготоване в домашніх умовах або покупне заморожене (але вже відтанула) раскатанное в тонкий пласт тісто (0,5 кг) і змастити його кетчупом.
Далі за рецептом червону цибулину і болгарський перець нарізають півкільцями і викладають на основу піци. Висипають зверху кукурудзу (1 банку), викладають брокколі (200 г) і посипають тертим сиром (200 г). Випікають в духовці 20 хвилин при температурі 200 ° С.
У домашніх умовах можна приготувати практично будь-яку піцу, вибравши зручний спосіб: в духовці або на сковороді. Вибір можливих начинок обмежується тільки смаком і бюджетом.
Піца рецепт в домашніх умовах в духовці:
Як приготувати піцу швидко: