
Чому не можна їсти свіжий хліб: небезпека для здоров'я і вашої талії

Свіжоспечений теплий хліб - це справжнє задоволення. Так і хочеться відламати шматочок і насолодитися ним досхочу. Але так чи безпечний гарячий хліб з точки зору медицини? Розберемося, чому вважається, що свіжий хліб їсти не можна.
Свіжий хліб: в чому небезпека
Свіжоспечений хліб завжди ароматний і дуже привабливий. Однак лікарі настійно радять відмовитися від такого продукту. Адже він заподіює шкоду організму. Особливо небезпечна тепла випічка при хронічних хворобах шлунково-кишкового тракту (шлунково-кишкового тракту).

Гарячий хліб дуже ароматний, але важкий для травлення
Шкода свіжого хліба укладений в наступному:
- Навантаження на шлунок. Процес виготовлення дріжджового хліба не закінчується в той момент, коли рум'яна буханець дістається з печі. У гарячому продукті триває процес бродіння. Якщо такий хліб потрапляє в травний тракт, то він підвищує кислотність шлунка, подразнює слизову, а іноді і травмує її. Це провокує розвиток гастриту.
- Бродіння в шлунково-кишковому тракті. Свіжа випічка в кишечнику запускає процес газоутворення (завдяки тим же дріжджів). Корисні мікроорганізми знищуються. У кишечнику активізуються шкідливі бактерії. З'являється біль, важкість у животі. Мучить метеоризм. У людини можуть розвиватися різні захворювання шлунково-кишкового тракту.
- Навантаження на підшлункову. Ніжний хліб легко і швидко скочується в грудки. Останні часто засмічують ШКТ. Вони складно пересуваються по травному тракту і вимагають збільшення вироблення ферментів. Це призводить до посилення навантаження як на шлунок, так і на підшлункову залозу.
- Погіршення стану шлунково-кишкового тракту. Хлібокомбінати часто замінюють живі дріжджі термофільними. Це синтетична продукція, яка в процесі бродіння здатна негативно вплинути на організм. Лікарі припускають, що термофільні дріжджі можуть запустити механізм формування каменів в жовчному, нирках, спровокувати розвиток хвороб шлунково-кишкового тракту.
Зловживання свіжим хлібом може привести до швидкого набору зайвої ваги. Починає збільшуватися обсяг талії, роздувається живіт, в області преса формуються солідні жирові відкладення. І в цьому знову винні дріжджі.

Вживання гарячого хліба може призвести до розвитку хвороб шлунково-кишкового тракту
Мій батько виріс в невеликому містечку, в якому кожна жінка сама пекла хліб. Це було так само природно, як прибрати в хаті або вимити посуд. Бабуся пекла дуже смачний і ароматний хліб. У дитинстві я навіть вважала, що колобок повинен виглядати саме так. Будучи маленьким хлопчиком, батько часто відламував шматок хліба, палючого пальці, і втік з ним на вулицю. Така звичка призвела до постійних проблем із шлунково-кишкового тракту. А в дорослому віці у нього виявили кілька виразок.
Якщо дуже хочеться з'їсти шматочок свіжого хліба, то іноді можна побалувати себе. Головне - не зловживати.
Повністю відмовитися від свіжої випічки доведеться людям, що страждають:
- хворобами шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка);
- патологіями підшлункової залози (панкреатит);
- схильністю до метеоризму;
- схильністю до ожиріння.
Як би ароматний і смачний не був свіжий хліб, краще вибрати вчорашній. Це дозволить уникнути багатьох проблем зі здоров'ям.



