Вітамін Б17. У яких продуктах міститься В17
Вітамін Б17 або амигдалин є спірним щодо користі для організму серед офіційної і народної медицини. Прихильники характеризують його як борця проти такого недуги, як рак, зате противники вважають, що він відноситься до отруйних речовин і вживання у великих обсягах може сприяти найсильнішому отруєння.
Але, незважаючи на це, кожен може дізнатися детально вітамін Б17, в яких продуктах міститься.
Користь в застосуванні вітаміну Б17
На підставі думки явних активістів народної медицини амигдалин володіє наступними лікувальними якостями:
Видаляються ракові пошкодження, не травмуючи живі клітини;
Надає профілактичні дії онкологічних захворювань;
Призупиняє процеси старіння шкірних покривів;
Несе знеболюючий ефект;
Сприяє нормалізації процесів, пов'язаних з обміном речовин.
Продукти, що включають в себе вітамін Б17
Оскільки він знаходиться в продуктах харчування, що відносяться до рослинного походження, то виникає питання: «в яких саме продуктах найбільше міститься вітаміну Б17?»
Першу позицію займають ягоди. Більша частина цього компонента знаходиться в таких ягідних плодах:
Чорниця або ожина дикорастущая;
журавлина;
Вишня дика Чок Черрі;
Дикорослі яблука.
Трохи менше в:
Бойзеновая ягода;
смородина;
бузина;
агрус;
Гекльберрі;
Логанберрі;
айва;
Малина.
І зовсім трохи його присутнім в:
Чорниці і ожині домашньої;
Журавлині ринкової.
Другу позицію за досить великий насиченості вітамінного складу займаютькісточки сімейства плодових. У них також великий вміст вітаміну Б17. Це можуть бути серцевини:
{ad1}Насіння і ядра сливи;
персика;
абрикоса;
груші;
яблука;
вишні;
чорносливу;
Нектарина.
До менш насиченим цим компонентом належать злаки, такі як:
Гречка;
Просо;
Насіння сквош.
Третє місце відведено сімейства бобових культур. Серед них провідне місце займають:
Боби Фава;
маш;
Боби Гарбанзо;
Сочевиця.
Найбільш низький вміст відноситься до наступних інгредієнтів:
Зелений горошок;
Чорні боби;
Ліма Бірманські;
Ліма американські.
Продукти, що залишилися, мають цю речовину (вітамін Б17)
Особливо повна комора вітаміном В 17, належить горіховим складовими:
- Горький мендаль;
- Горіхи Макадімія, Кешью.
Також він знаходиться в відомих всім компонентах - сухофрукти і родзинки.
Крім перерахованих вище інгредієнтів незамінним продуктом, в якому міститься амигдалин в прийнятних кількостях, є проростки, різна зелень, багата на прилавках в літній сезон, і всілякі категорії салатів, бульби (вони купуються в спеціалізованих магазинах), а маніоку реально купити на основі крупи:
Бамбук, люцерна, Фава гарбанзо, маш;
Листя люцерни, евкаліпта, бурякові вершки, шпинат, крес водяний;
Маніока, солодка картопля, ямс.
ще амигдалин був виявлений в льняному сім'ї. До нього відкритий доступ в будь-якому аптечному кіоску, тому що він є лікарським засобом при лікуванні багатьох захворювань.
заборонено вживання цього вітамінного компонента одночасно з прийняттям алкогольних напоїв, тому що це веде до найбільш сильного внутрішнього отруєння синельної кислотою.
Незважаючи на неузгодженість між офіційною і народною медициною, знаючи особливості вітаміну В17, і в яких продуктах він міститься, можна вживати його в необхідних кількостях.
Тоді він не несе загрозливого дії здоров'ю людини. Важливо пам'ятати, що Б17 не рекомендується давати дітям, оскільки до сьогоднішнього дня він вивчений досконально і не використовується традиційною медициною на практиці через присутність в ньому сильної отрути - ціаніду.
Існує ще одне обмеження - це застосування його під час вагітності.
Дізнайтеся прямо зараз, в яких продуктах містяться найкорисніші Вітаміни для організму.