Чи можна квас вагітним в третьому триместрі
Кожна представниця ніжної статі мріє про радість материнства - дивитися на змотаний в простирадлі пакуночок з крихітними очима, пізнати світ, ростити свого малюка, виховувати з нього ідеального людини, як буде здаватися матусі. Але через скільки ж труднощів потрібно пройти дівчатам перед тим, як відчути на собі таке щастя.
Період вагітності - час обмежень в багатьох діях, роботі, а також харчовому раціоні майбутньої мами. І якщо з більшістю продуктів все зрозуміло по логіці, то один напій змушує дівчат шукати відповіді на запитання «Чи можна квас вагітних в третьому триместрі і в цілому на протязі цього періоду?»
магазинний напій
За часів, коли сучасні технології ще не були настільки розвинені, наскільки зараз, квас вважався натуральним продуктом. Але в основі його приготування було бродіння, що робило напій алкогольним. Деякі люди і по сьогоднішній день використовують подібні рецепти.
Більшість же зійшлося до того, що готувати не потрібно при можливості купити готовий прохолодний, але вже безалкогольний напій. В цьому і помилка.
У тих квасах, які ви можете придбати в магазинах, величезна кількість консервантів і вуглеводів, що негативно позначається на здоров'я всіх людей, не кажучи і про вагітних жінок. А третій триместр - найскладніший і важливий, оскільки це останній ця перед появою на світ вашого малюка. А, отже, Убережіть дитини заздалегідь, і, будучи в положеннівідмовтеся від вживання магазинного квасу.
Також існує список точних протипоказань, коли не варто навіть задавати питання з приводу того, чи можна квас вагітним в третьому триместрі. Відразу слід відмовлятися від напою, якщо:
- Якість продукту явно залишає бажати кращого - можливий неприємний характерний запах або колір;
- Ви не впевнені, що при виготовленні напою були дотримані всі необхідні гігієнічні норми і правильність рецепта;
- квас продається в пластиковій тарі;
- кількість консервантів значно вище норми.
Напій домашнього приготування
У зв'язку зі зміною народних рецептів, квас перекваліфікувався в звичайні прохолодні напої, особливо популярні в літню пору. І якщо ж майбутня матуся не може себе стримати, то слід віддати перевагу вживання домашнього квасу. Він не тільки не зашкодить ні дівчині, ні її майбутньому чаду, а й надасть цілком позитивний вплив на загальний стан її організму.
Користь приготованого вдома натурального квасу складається з наступних пунктів:
- Поповнення запасів вітаміну Е, нестача якого є загрозою для плода;
- Полегшення переносимості токсикозу і зміцнення судин за рахунок вітаміну С;
- Стимуляція остаточного формування вашого малюка в утробі відбувається за допомогою складових вітамінів В1 і РР;
- вітамін В значно знизить ризики зайвої нервозності і стресового стану майбутньої матері.
Для того, щоб переконатися щодо того, чи можна домашній квас вагітним, особливо в третьому триместрі, майбутньої породіллі слід знати, в яких кількостях їй не зашкодять складові квасу, а також як саме слід вживати даний напій.
{ad1}Однією з небагатьох різновидів квасу, яка рекомендується навіть лікарями для вагітних (правда, в дуже маленьких кількостях) - хлібний квас. Саме він найбільш багатий вітамінами і мінералами. Також в його складі міститься кальцій, який зміцнить ваш загальний імунітет.
Слід пам'ятати, що мала частка алкоголю внаслідок бродіння в квасі таки присутня, тому не слід захоплюватися даними напоєм. Ідеальний варіант - вживати напій в первозданному, практично безалкогольному вигляді.
Хлібний квас
Хлібний квас є традиційним слов'янським напоєм. У давнину він застосовувався як ліки при різних хворобах.
У наш час квас вживають виключно для втамування спраги. Існує безліч рецептів приготування цього чудового напою, але найпоширенішим є квас, приготовлений на хлібній основі. Завдяки хлібу квас має характерний смак і аромат. Хотілося б відзначити, що приготований напій не тільки відмінно справляється зі спрагою, але і благотворно впливає на весь організм.
Найкориснішим з усіх є житній квас.Він є відмінним ліками, особливо якщо в його складі є мед, сік різних ягід і лікарські трави. Цей напій містить в собі чимало вітамінів, молочну кислоту, солі фосфору і кальцію. Квас благотворно впливає на нервову систему і допомагає справлятися з депресіями.
Цей напій також корисний тим людям, у яких проблеми з серцево - судинною системою і захворювання очей. Також він відмінно справляється з очищенням організму, різними дерматитами і гнійними ранами. При цьому квас можуть вживати практично всі так як він не викликає ніяких побічних реакцій.
У народі побутує думка, що від хлібного квасу дуже швидко додається вага. Але це не так. Вміст калорій в склянці хлібного квасу рівно стільки ж, скільки в склянці фруктового соку.
Звичайно ж, і у цього напою є свої мінуси. Квас містить в собі невеликий відсоток алкоголю. Тому від квасу варто утриматися вагітним і годуючим жінкам, а також маленьким дітям.
Точно можна сказати те, що даний напій не містить в собі шкідливі хімічні речовини і є корисним напоєм. Але з тим фактом, що він деяким протипоказаний, потрібно рахуватися.
Як тільки починається спекотна пора хлібний квас можна купити на кожному кроці, якщо він гарної якості і не варто весь день на спеці. Але найкраще все ж його приготувати самостійно.
Рецепт домашнього квасу
Інгредієнти для приготування хлібного квасу:
• Житні сухарі. Бажано, щоб вони розсипалися при стисканні пальцями.
• Холодний окріп.
• 10 ст.л. цукру
приготування:
трилітрова банка заповнюється на половину сухариками. Потім сухарики заливаються холодним окропом, приблизно 2 л. Потім потрібно додати цукор і добре перемішати.
Банку накривається марлею і забирається в темне місце. Через тиждень квас буде готовий. Напій потрібно розлити по пляшках і помістити в холодильник. Чим довше квас пробуде в холодильнику, то все більше він буде. Але, звичайно, від вживання такого квасу вагітним краще відмовитися, так як відсоток вмісту алкоголю в ньому все таки є.
Бережіть себе і будьте здорові!
(Box type = "shadow»)Не пропустіть найпопулярніші статті рубрики:
- Зверніть увагу на поради лікарів: чи можна вагітним купатися в річці?
- Що кажуть лікарі про те, чи можна вагітним засмагати на сонці.
{/ Box}