Бутерброди на святковий стіл - рецепти з фото, прості і смачні, з шпротами, канапе, з сьомгою, ковбасою
Сьогодні жодне святкове частування не обходиться без закусок. Рецепти бутербродів для святкового столу допоможуть багатьом жінкам урізноманітнити меню для різних вечірок.
Бутерброди на святковий стіл зі шпротами і овочами
Зі шпротами можна зробити багато різних закусок, які прекрасно доповнять святкове меню. Зазвичай приготувати такі бутерброди не складає для господині праці.
Необхідні інгредієнти для приготування:
- батон;
- консервовані шпроти;
- маслини;
- помідор;
- зелень;
- сир;
- приправа до смаку.
Покроковий рецепт:
- Помідори порізати на маленькі шматочки.
- Батон нарізати на скибочки.
- Маслини дрібно нарізати.
- З шпрот прибрати кістки, трохи розім'яти виделкою.
- Сир подрібнити на дрібній тертці.
- Змішати шпроти, помідори, зелень, маслини, приправи.
- Отриману суміш викласти на батон.
- На бутерброди викласти сир і встановити в духовку на 5-7 хвилин.
Нетрадиційні бутерброди зі шпротами готові!
Святкові бутерброди з ікрою «Сонечка»
Бутерброди з червоною ікрою кращі для більшості гостей, особливо, коли оформлені вони так неординарно, як в представленому рецепті.
Необхідні для приготування інгредієнти:
- багет;
- вершкове масло;
- ікра червона;
- помідори черрі;
- маслини;
- листя салату.
Покроковий рецепт:
- Нарізати багет на шматочки середньої товщини.
- Змастити кожен шматок вершковим маслом.
- Половину бутерброда намазати ікрою, на іншу половину покласти лист салату.
- На салат покласти половинку помідора.
- «Вусики», «головку» і точки робляться з дрібно нарізаних маслин.
Бутерброди готові до подачі.
Святкові бутерброди з ікрою «Новорічні грибочки»
Святкові бутерброди з ікрою користуються великою популярністю на будь-якому застілля. А якщо вони ще й оригінально оформлені, то господиня почує в свою адресу багато позитивних відгуків.
Необхідні інгредієнти для приготування бутербродів:
- батон;
- сир плавлений;
- Червона ікра;
- зелень;
- мак.
Етапи створення закуски:
- Розрізати батон на шматочки середньої товщини.
- За допомогою спеціальної форми у вигляді гриба вирізати з кожного шматка грибочок.
- Намазати на батон плавлений сир.
- Червону ікру накласти тільки на «капелюшок» гриба.
- Підстава посипати маком.
Бутерброди готові, перед вживанням посипати зеленню.
Бутерброди з пастою з слабосоленої горбуші і плавленого сирка
Необхідні для приготування інгредієнти:
- батон;
- слабосоленая горбуша;
- сир плавлений;
- зелень.
Етапи створення закуски:
- Розрізати батон на шматочки.
- Дрібно нарізати горбушу на шматочки.
- Дрібно нарізати плавлений сир кубиками.
- Перемішати рибу і сир в блендері до пастоподібного стану.
- Готову пасту намазати на шматочки батона. За смаком прикрасити зеленню.
Термін зберігання такої пасти в холодильнику становить 1-2 дня.
Бутерброди з тунцем консервованим, яйцем і огірком
Ці бутерброди вважаються відмінним бюджетним варіантом на святковому столі. У рецепті представлені найпростіші продукти, але при цьому закуска виглядає яскраво і святково.
Необхідні інгредієнти для приготування бутербродів:
- багет;
- тунець консервований;
- огірок свіжий;
- яйце;
- майонез.
Етапи створення закуски:
- Багет розрізати на шматочки середньої товщини.
- Варити яйце протягом 10 хвилин, почистити. Відокремити білок і жовток.
- Білок подрібнити, перемішати з майонезом,
- Готову масу нанести на скибочки багета.
- Викласти на половину бутерброда шматочок тунця.
- Огірок нарізати півкільцями, покласти на бутерброд поруч з рибою.
- Жовток дрібно нарізати і зверху прикрасити їм весь бутерброд.
Бутерброди готові, за смаком прикрасити зеленню.
Бутерброди з червоною рибою та сирно-сметанною пастою
Головна особливість цих бутербродів полягає у вдалому смакову поєднанні слабосоленої риби і ніжною пасти. Часу на приготування піде трохи, а успіх на будь-якому святковому столі забезпечений.
Необхідні продукти:
- батон;
- сметана;
- сир;
- червона риба слабосолона;
- зелень.
Покроковий рецепт:
- Сир дрібно подрібнити на тертці.
- Зелень дрібно порізати, ретельно перемішати з сиром, сметаною.
- Батон нарізати на тонкі скибочки.
- Готову пасту викласти на скибочки батона.
- Рибу порізати на тонкі пластини, викласти на бутерброди.
Смачні бутерброди з ніжною пастою і рибою готові. Фахівці рекомендують в якості доповнення покласти на кожен бутерброд по невеликому шматочку лимона.
Багатоповерховий бутерброд з сиром і шинкою
Необхідні інгредієнти:
- цільнозерновий хліб;
- яйце;
- сир плавлений;
- шинка;
- огірок свіжий;
- салат латук;
- майонез.
Етапи створення закуски:
- Хліб нарізати тонкими шматочками.
- Шинку тонко нарізати.
- Огірок очистити від шкірки, нарізати тонкими пластинками.
- Яйця відварити до готовності, очистити, порізати.
- Шматок хліба змастити невеликою кількістю майонезу, зверху покласти шматочок шинки і сиру.
- Наступним «поверхом» покласти знову хліб, намазати майонез, викласти кілька пластин огірка і салат латук.
- Зверху бутерброд посипати тертими яйцями.
Ситні і поживні багатоповерхові бутерброди готові.
Гарний «Осінній» бутербродний торт
Цікава закуска у вигляді торта з оригінальною подачею, ідеальним поєднанням продуктів підкорить серця всіх гостей.
Необхідні продукти для приготування:
- круглий хліб;
- варена ковбаса;
- огірок маринований;
- оливки чорні і зелені;
- помідор;
- петрушка;
- печінковий паштет.
Покроковий рецепт:
- Буханець хліба розрізати на 4 частини. Для торта знадобляться 2 середні частини.
- У решти частин вирізати круглу середину.
- Розрізати кожну частину на 8 ідентичних секцій.
- Перші 8 шматків і середину змастити печінковим паштетом і розкласти на тарілці у вигляді підстави торта.
- Мариновані огірки розрізати уздовж на тонкі пластини.
- На паштет викласти по платівці огірка.
- Решта шматки хліба змастити паштетом і викласти на перший шар.
- Нарізати ковбасу таким чином, щоб вона збігалася з формою з шматочками хліба.
- Покласти на хліб.
- Сир нарізати таким чином, щоб вийшли 4 листочка різної форми і коло.
- Вирізані листя викласти на шматочки хліба, а гурток - в середину.
- З оливок слід зробити жолуді. Зелені - самі жолуді, а чорні, розрізані на 2 частини, відповідно капелюшки.
- Утворені жолуді розкласти на решту шматочки хліба.
- Поруч з жолудями покласти трохи петрушки для прикраси.
- В середину торта встановлюється грибок, зроблений з половинки огірка і половинки помідора.
Ситна і оригінальна закуска готова.
Бутерброди «Ледача піца»
Приготувати такий бутерброд не складе труднощів. Ідеальний варіант як для святкового частування, так і для щоденного перекусу. Бутерброди виходять соковитими, хрусткими.
Необхідні інгредієнти для приготування:
- батон;
- варена ковбаса;
- майонез;
- помідори;
- сир;
- кетчуп.
Покроковий рецепт:
- Ковбасу дрібно нарізати.
- Сир подрібнити на тертці і додати до ковбаси.
- Помідори, порізані в вигляді кубиків, змішати з попередніми продуктами.
- До отриманої суміші додати майонез і кетчуп, ретельно перемішати.
- Батон нарізати на скибочки.
- Викласти отриману масу на скибочки батона.
- Надіслати бутерброди в гарячу духовку на 12-15 хвилин.
Рекомендується подати бутерброди в гарячому вигляді, попередньо прикрасивши за смаком зеленню.
Бутерброди з повітряної крабової масою
Необхідні для приготування інгредієнти:
- цільнозерновий хліб;
- яйце;
- крабове м'ясо;
- сметана;
- кукурудза.
Етапи створення закуски:
- Хліб нарізати на скибочки.
- Яйце зварити круто, почистити.
- Яйце, сметану, крабове м'ясо, кукурудзу перемішати в блендері.
- Отриману пасту викласти на шматочки хліба.
Ніжні бутерброди з повітряної крабової масою готові. За смаком прикрасити зеленню.
Бутерброди «Оселедець під шубою»
Одним з традиційних страв на святковому застіллі є «оселедець під шубою». Але не завжди є можливість і час приготувати салат. Виходом із ситуації стануть бутерброди на святковий стіл. Рецепти такі ж, тому закуска не залишиться без схвалення гостей.
Необхідні продукти:
- батон;
- буряк;
- морква;
- майонез;
- оселедець;
- зелень.
Покроковий рецепт:
- Буряк відварити, подрібнити на тертці.
- Відварену моркву почистити, подрібнити на дрібній тертці.
- Перемішати буряки, морква і майонез.
- Батон нарізати на скибочки середньої товщини.
- Оселедець нарізати на порційні шматочки.
- На скибочку батона покласти шматочок оселедця, а зверху овочеву масу.
- Готові бутерброди прикрасити зеленню.
Апетитні бутерброди готові до святкової дегустації.
Бутерброди з печінкою тріски
Бутерброди з печінкою тріски прекрасно доповнять святкове меню. До того ж така закуска дуже живильна і містить багато корисних мікроелементів.
Необхідні для приготування інгредієнти:
- батон;
- печінка тріски;
- свіжий огірок;
- майонез;
- Зелена цибуля.
Покроковий рецепт:
- В окремому посуді розім'яти печінка тріски виделкою.
- Яйце відварити круто, почистити, подрібнити.
- Дрібно порізати огірок, змішати з печінкою тріски і яйцем, додати трохи майонезу, ретельно перемішати.
- Батон нарізати на тонкі шматочки.
- Готову масу викласти на скибочки батона, зверху прикрасити зеленою цибулею.
Бутерброди готові. Ними можна поласувати не тільки на свято, але і на вечерю чи обід.
Бутерброди з червоною рибою «Трояндочки»
Кулінари радять звичні для більшості бутерброди з червоною рибою подати в но-вом вигляді, наприклад, як троянди. Така закуска стане не тільки смачним, але і неповторною прикрасою святкового столу.
Необхідні для приготування продукти:
- батон;
- яйце;
- Червона риба;
- свіжий огірок;
- майонез.
Етапи створення закуски:
- Батон нарізати на скибочки.
- Яйця відварити до готовності, очистити, подрібнити, ретельно перемішати з майонезом.
- Огірок подрібнити на тертці.
- Рибу порізати на довгі шматочки.
- На скибочку багет покласти огірки, викласти яєчну масу.
- З шматочків риби сформувати «трояндочку» і покласти на бутерброд.
Прикрасити за бажанням зеленню.
Бутерброди з яловичиною, руколою і маринованим перцем
Бутерброди з ніжною яловичиною і соковитим перцем - відмінний вибір для святкового застілля. Ситна, апетитна закуска приємно здивує незвичайним поєднанням продуктів.
Необхідні для приготування інгредієнти:
- цільнозерновий хліб;
- рукола;
- смажена яловичина;
- вершкове масло;
- маринований перець;
- французька гірчиця.
Покроковий рецепт:
- Хліб розрізати на скибочки середньої товщини.
- На хліб намазати масло і додати трохи руколи.
- Маринований перець нарізати на невеликі смужки.
- М'ясо нарізати тонкими пластинками, згорнути в трубочку і покласти на хліб.
- Шматочки перцю викласти на м'ясо.
- Одержаний бутерброд прикрасити руколою і французькою гірчицею.
Ситні бутерброди з яловичиною і перцем готові до подачі на стіл.
Смажені бутерброди з картоплею і цибулею
Цей рецепт швидких бутербродів доречний як для святкового столу, так і для повсякденного перекусу. На приготування закуски піде мінімальна кількість часу, та й інгредієнти найпростіші.
Необхідні для приготування інгредієнти:
- батон;
- цибуля ріпчаста;
- картопля;
- приправи;
- масло для смаження.
Покроковий рецепт:
- Батон нарізається на шматки.
- Сиру картоплю почистити, натерти на дрібній тертці.
- Почистити цибулю, подрібнити на тертці.
- Перемішати картопля з цибулею, додати приправи.
- Отриману суміш намазати на батон.
- На сковороді розігріти масло, покласти бутерброди начинкою вниз.
- Смажити протягом 3-5 хвилин до появи скоринки.
Бутерброди готові до подачі.
Гарячі з помідорами і беконом
Необхідні для приготування інгредієнти:
- батон;
- бекон;
- помідор;
- сир;
- салатний цибулю;
- приправи.
Покроковий рецепт:
- Батон нарізати на порційні шматочки.
- Помідор нарізати кружальцями, покласти на батон, посипати приправою.
- Ріпчасту цибулю почистити, нарізати півкільцями.
- На помідори розкласти бекон і цибулю.
- Сир подрібнити на крупній тертці і посипати зверху на бутерброд.
- Готові бутерброди встановити в гарячу духовку на 5 хвилин.
Бутерброди з баклажанами
Бутерброди з баклажанами нікого не залишать байдужим. Завдяки оригінальному поєднанню продуктів закуска ефектно доповнить святкове меню. За смаком можна трохи змінити такі бутерброди на святковий стіл. Рецепти інших варіантів численні.
Необхідні інгредієнти:
- цільнозерновий хліб;
- баклажан;
- вершковий сир;
- помідор;
- часник;
- масло для смаження.
Покроковий рецепт:
- Хліб нарізати невеликими гуртками.
- Баклажан порізати кільцями, які слід з кожного боку обсмажити на сковороді.
- Помідор нарізати кільцями, обсмажити на сковороді.
- Часник почистити, видавити через прес.
- На хліб намазати вершковий сир, покласти баклажан, потім додати трохи часнику, знову намазати сир, покласти помідор.
Бутерброди готові.
Бутерброди з морквою і сиром
Необхідні для приготування бутербродів інгредієнти:
- морква;
- сир плавлений;
- часник;
- багет;
- майонез.
Покроковий рецепт:
- Багет нарізати на середні шматочки.
- Моркву почистити, подрібнити на дрібній тертці.
- Часник почистити, через прес видавити до моркви.
- Плавлений сир подрібнити на крупній тертці, змішати з морквяно-часниковою масою.
- Отриману масу перемішати з майонезом, додати за смаком сіль.
- На шматочки багета намазати морквяно-сирну суміш.
Смачні бутерброди з морквою і сиром готові. Кулінари радять перед подачею додати листочки петрушки.
Сендвіч-круасан з куркою і бринзою
Даний рецепт відрізняється простотою виконання. Сил і часу витрачається мінімально, а користі дуже багато.
Необхідні для приготування інгредієнти:
- круасан;
- куряче філе;
- майонез;
- помідор;
- листя салату;
- бринза;
- спеції;
- масло рослинне.
Покроковий рецепт:
- Круасан розрізається навпіл.
- Філе порізати на рівні шматки, трохи відбити і натерти спеціями.
- Курку обсмажити на сковороді з кожної сторони протягом декількох хвилин.
- Помідори нарізати півкільцями.
- Бринзу нарізати пластинками.
- Круасан змастити майонезом.
- Зверху покласти листя салату, куряче філе, сир і помідор.
- Накрити другою половинкою круассана.
Сендвіч круасан готовий.
Бутерброди на шпажках для дітей з арахісовим маслом
Бутерброди на шпажках чудово підійдуть для дитячого свята. Такі бутерброди не потрібно відкушувати, а значить виключається можливість забруднитися закускою.
Необхідні інгредієнти:
- багет;
- арахісове масло;
- банан.
Покроковий рецепт:
- Багет нарізати невеликими гуртками.
- Шматочки багета злегка обсмажити на сковороді.
- Банан порізати на тонкі гуртки.
- На багет намазати горіхове масло, покласти шматочок банана і зверху накрити ще одним шматочком багета.
Бутерброд готовий, залишилося нанизати на шпажки.
Бутерброди з ананасом та сиром
Бутерброди з цими інгредієнтами стануть головною прикрасою на святковому столі. А представлені рецепти лише підтверджують той факт, що сир і ананас - це вишукане поєднання продуктів.
Щоб приготувати бутерброди, потрібні такі складові:
- багет;
- сир;
- консервований ананас (краще в кільцях);
- часник;
- майонез.
Покроковий рецепт:
- Багет нарізати на тонкі скибочки.
- Консервований ананас порізати на дрібні кубики.
- Подрібнити на тертці сир і змішати з ананасами.
- Очистити часник і через прес видавити в загальну масу.
- Загальну масу ретельно перемішати з майонезом.
- Отриману масу намазати на багет.
Бутерброди готові. На завершення прикрасити свіжою зеленню.
Бутерброд з авокадо і лососем
Бутерброди з авокадо і лососем стануть прекрасним доповненням на святковому столі. Представлений рецепт відрізняється цікавим і в той же час смачним поєднанням продуктів.
Необхідні для приготування бутербродів інгредієнти:
- хліб цільнозерновий;
- авокадо;
- лосось слабосоленої;
- масло оливкове;
- суміш перців.
Етапи створення закуски:
- Хліб нарізати на шматочки середньої товщини.
- Авокадо очистити від шкірки, порізати, попередньо видаливши кісточку.
- Змішати за допомогою блендера авокадо, оливкова олія і приправу.
- Філе лосося нарізати на порційні шматки.
- На хліб намазати масу з авокадо, а зверху покласти шматочок лосося.
При бажанні можна прикрасити половинкою маслини.
Бутерброди з ківі і сиром
Бутерброди з ківі відрізняються оригінальним і екзотичним смаком. Приготувати їх не складе великих труднощів. Крім того, в ківі багато вітамінів: бета-каротин, фолієва кислота, клітковина і т. Д.
Необхідні для приготування інгредієнти:
- ківі;
- сир плавлений;
- багет;
- майонез;
- часник.
Покроковий рецепт:
- Багет нарізати на середні шматочки.
- Сир подрібнити на крупній тертці.
- Часник очистити, придушити і додати до сиру.
- Готову масу перемішати, додавши до неї майонез.
- Отриману суміш намазати на скибочки багета.
- Ківі почистити і нарізати кружальцями. Покласти зверху на закуску і поставити на святковий стіл.
Канапе «Башточки з сьомги»
Необхідні для приготування інгредієнти:
- чорний хліб;
- вершковий сир;
- слабосолона сьомга;
- сушений кріп.
Покроковий рецепт:
- Хліб нарізати на невеликі гуртки.
- Обсмажити ці шматочки на сковороді до утворення скоринки.
- Вершковий сир змішати з сушеним кропом.
- Сьомгу нарізати на пластинки.
- На кожну скибочку риби намазати сирну масу, а потім згорнути рулетом.
- На хрусткі шматочки хліба поставити рулети з сьомги, щоб вийшли башточки.
Канапе з ікрою палтуса
Канапе з ікрою палтуса прекрасно доповнить святковий стіл.
Необхідні продукти:
- батон;
- ікра палтуса;
- яйця перепелині;
- огірок;
- вершкове масло.
Покроковий рецепт:
- Нарізати батон на скибочки.
- Яйця відварити до готовності, почистити, розрізати на 2 половини.
- Огірок нарізати кільцями.
- На скибочки батона намазати масло.
- Зверху покласти ікру, шматочок огірка і половинку яйця.
Смачні бутерброди на святковий стіл готові. В рецепт дозволяється додати свіжої зелені.
З кожним роком рецептів закусок стає все більше, а вибір продуктів більш різноманітним. На сьогоднішній день бутерброди займають вагоме місце в святковому меню.
Бутерброди на святковий стіл - рецепти:
3 види найлегших і смачних бутербродів на святковий стіл: