Кавун на новорічному столі: як зберегти свіжим до Нового року
04.05.2019 0

Кавун на новорічному столі: як зберегти свіжим до Нового року

Кулінарні рецепти
В закладки


Кавун на новорічному столі: як зберегти свіжим до Нового року

Солодкі, соковиті, ароматні кавуни - виключно літні ласощі. Якщо вони і з'являться взимку на прилавках магазинів, то краще пройти мимо, тому що невідомо, де їх вирощували і чим напхали для зростання і збереження. По крайней мере, так твердять бабусі біля під'їздів. А якщо спробувати зберегти кавун, куплений влітку, прямо в сезон, аж до Нового року? Думаєте, це неможливо? А ми доведемо вам зворотне.

Кілька методів зберігання кавуна в свіжому вигляді тривалий час

Здавалося б, кавун не пристосований для зберігання довше пари тижнів через його соковитості. Велика кількість вологи само по собі не сприяє збереженню будь-якого продукту. Але є способи надовго зберегти кавун так, щоб не було втрачено ні краплі його якостей. Тільки потрібно строго слідувати певним правилам

Кавун на новорічному столі: як зберегти свіжим до Нового року

Ви зможете зберегти річний кавун до новорічних канікул, якщо будете дотримуватися правил

Вибір кавуна

Для довгого зберігання краще підбирати сорти середньої і середньопізньої зрілості. Але якщо ви хочете, щоб кавун Долежал до святкового новорічного столу без шкоди, зверніть увагу на:

  • Холодок з терміном зберігання 3 місяці;
  • Монастирський плюс з лежкості 90-100 днів.

І все ж правильний вибір сорту ще не гарантує позитивного результату. Ретельно відбирайте кожен екземпляр. Врахуйте, що брати потрібно тільки:

  • великі кавуни від 4 кг вагою;
  • з гладкою шкіркою без опіків від сонячних променів, відколів, вм'ятин, тріщин, видимих ​​подряпин;
  • повністю дозрілі, хвостик яких знаходиться на стадії всихання.Кавун на новорічному столі: як зберегти свіжим до Нового року

    Сорт, вага, розмір і зовнішній стан - важливі критерії для довгого зберігання кавуна

Врахуйте, що кавун, обраний для зберігання, обов'язково повинен бути свіжим. Пам'ятайте, як це перевіряється? Правильно, клацанням і постукуванням по плоду. Дзвінкий звук вкаже на те, що цей кавун - то, що вам потрібно. Тільки не перестарайтеся і не стискайте плід в руках до характерного хрускоту, як в мультику «Ну, постривай» Бегемот перевіряв товар. М'якоть кавуна після цього буде надтріснутою і непридатною для довгого зберігання.

Необхідні умови

Щоб кавун зберігся якомога довше, забезпечте відповідні умови. Температура повинна становити 5-10 ° C, вологість 85-90%. Зниження або підвищення цих показників обов'язково зашкодить плоду. Крім того, пряме сонячне світло не повинен потрапляти на кавун і в сховище потрібно забезпечити хорошу вентиляцію.

Якщо у вас приватний будинок, такі умови можуть бути в підвалі або підполі; в квартирі це комора або утеплена лоджія.

Зберігання в підпіллі приватного будинку

Перед відправкою на зберігання підготуйте плоди. Для цього є два способи.

  1. Обприскати поверхню кавунів 2% -м розчином вапна. Вона надає підсушує і видаляє з кірки будь-які бактерії і грибки, що викликають гниття.
  2. Заліпіть донці і верхівку плоду воском, парафіном або пластиліном. Через ці місця відбувається випаровування вологи, через якого ягода починає в'янути і сохнути.Кавун на новорічному столі: як зберегти свіжим до Нового року

    Кавун можна залити парафіном повністю, шаром товщиною в 1 см

Є 3 найбільш популярних способу зберігання:

  1. Стелажі в підвалі застелите щільним шаром сухих тирси, моху або соломи. Розкладіть на них кавуни.
  2. Помістіть кожен плід в окрему тканинну або пластикову авоську. Розвісьте їх під стелею на невеликій відстані один від одного.Кавун на новорічному столі: як зберегти свіжим до Нового року

    Кавун можна підвісити в сумці, покривши попередньо вапном або парафіном

  3. Поставте в підвалі велику ємність з дерева, засипте її сухим піском. Зарийте в нього плоди кавунів так, щоб вони не стикалися боками один з одним. Пісок можна замінити деревною золою з печі.

Зберігання кавунів в квартирних умовах

  1. Встановіть в коморі дерев'яні ящики, вистеліть дно сухою соломою або мохом і розкладіть плоди.Кавун на новорічному столі: як зберегти свіжим до Нового року

    Дерев'яні ящики - зручна ємність для зберігання кавунів

  2. Якщо у вас є засклений балкон або лоджія, зберігайте кавуни там так само, як в коморі. Бажано забезпечити додаткове утеплення, обернувши ящики зовні ковдрами або повстяної матерією.
  3. Кавун можна зберігати, помістивши його в овочевий відділ холодильника, попередньо обернувши декількома шарами газети або паперу. Правда, ви не зможете так заготовити понад 1-2 плодів.

Відео: вчимося зберігати свіжий кавун до новорічних свят

Відгуки користувачів інтернету про зберігання кавунів

Холодок цей той самий сорт, який і може зберігатися довго. Темного кольору. Обмазувати нічим не потрібно. Досить зберігати в прохолоді, наприклад, на балконі, де не буває нижче 0.

codec

https://pikabu.ru/story/reshil_tozhe_sokhranit_arbuz_pervyiy_dlinnnnnnopost_4423974

Чим так мучитися, краще вже купити в магазині кавун, тим більше, що невідомо яким буде смак збереженого кавуна. А взагалі є сорт кавуна з назвою Новорічний. Його нібито треба зірвати, коли хвостик стане сухим, але відразу їсти не можна - він несмачний. Зберігати потрібно в погребі до Нового року, на той час він повинен стати гарного смаку. Я вирощувала один рік такий сорт кавунів. Виросли прекрасні великі плоди, але тільки смачним і вони і до Нового року не стали. В результаті їх з'їли свині.

Тиса

http://chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=60&t = 1538

У наших давніх приятелів кавун на новорічному столі багато років був фірмовим блюдом. Робили вони так: вибирали найкрасивіший кавун, чим більше, тим ефектніше, розтоплювали віск, частіше парафін, покривали кавун цілком шаром приблизно в сантиметр завтовшки, зберігали до години Х на заскленому балконі. Кавун на кожен Новий рік був як новенький, лише іноді трохи переспевал. З появою в супермаркетах свіжих овочів і фруктів цілий рік ця сімейна кулінарна традиція поступово зійшла нанівець.

C_E_L_E_S_T_I_A_L

http://chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=60&t = 1538

Як бачите, кавуни можуть зберігатися майже всю зиму свіжими, а не тільки у вигляді варення, соку та інших консервацій. Вибирайте найбільш підходящий вам спосіб і зустрічайте Новий рік оригінально! Смачного!

Комментарии (0)
Додати коментар
Вітаміни для засмаги
Вітаміни для засмаги
Вітаміни для засмаги
17.01.18 Догляд за тілом
Привабливий бронзовий загар - невід'ємний атрибут літнього відпочинку. І багато хто з нас ще до початку довгоочікуваного відпустки замислюються про те, як придбати гарну
Кавунові лосьйони
Кавунові лосьйони
Кавунові лосьйони
31.12.17 Догляд за обличчям
Літо - це час, коли жінкам природою надається маса можливостей доглядати за шкірою і всім тілом за допомогою одних тільки рослин, які ростуть на кожному городі або
Скільки часу зберігаються кальмари в холодильнику. Особливості зберігання морепродукта
Голубий колір крові кальмара говорить про те, що в ній є мідь. Цей мікроелемент потрібний людському організму, оскільки бере участь у процесі клітинного дихання. Його
Як зберігати свіжу черемшу і як зберегти зелень на зиму
Черемшу бажано вживати в їжу до початку цвітіння. Саме в цей період вона найбільш корисна і поживна.
Гарбузовая (гарбузова) каша з рисом на молоці. Як правильно вибирати гарбуз
Гарбузовая або гарбузова каша з рисом на молоці — апетитне і ситне блюдо, яке ідеально підходить для здорового сніданку. Солодка, смачна, ніжна і дивно красива. Вона