
Маринований імбир. Користь, як вживати, рецепти
Батьківщиною імбиру є Індія. Однак корінь цієї рослини широко поширений в кулінарії всіх континентів. В середні віки він використовувався для лікування чуми. У жарких країнах імбир допомагає зберігати продукти харчування придатними для споживання в їжу. Тепер люди навчилися видобувати максимум користі з імбиру для лікування багатьох захворювань.
[Contents]
Властивості маринованого імбиру
Також лікарі рекомендують вживати цей корінь саме в такому вигляді людям, що страждають на бронхіальну астму. також імбир здатний покращувати самопочуття при бронхіті, запаленні легенів і інших захворюваннях дихальної системи. Як профілактичний засіб даний коренеплід додається в різні страви в період епідемії простудних та інфекційних захворювань.
нерідко лікарі рекомендують регулярно вживати корінь імбиру людям, чия основна діяльність пов'язана з напруженими розумовими навантаженнями. Він сприяє розрідженню крові, при цьому клітини головного мозку більш ефективно насичуються киснем. Давно відома здатність імбиру боротися з сильним головним болем.
подібна приправа для улюблених страв допоможе зберегти фізичну активність в будь-якому віці. Імбир в значній мірі слабшає механізми старіння організму.

Також ще в древніх культурах цей корінь вважався потужним афродизіаком. До сих пір в традиційній японській медицині широко використовують цю властивість імбиру для поліпшення сексуальної функції людини.
Калорійність
У сирому і маринованому вигляді імбир має невелику харчову цінність (51 ккал в 100 г продукту, білків 0,2 г, жирів - 0,3 г, вуглеводів - 12,5 г). Завдяки цій властивості дієтологи рекомендують його застосовувати в різних дієтах. При цьому ефект схуднення буде помітний вже через 2 тижні.
Користь імбиру для людини полягає в його складових компонентах. Комплекс амінокислот в ньому представлений триптофан, валіном та іншими речовинами. Також імбир містить і інші органічні кислоти (нікотинова, каприлова і ін.).
Незамінні в складі кореня цієї рослини і ефірні масла. Найбільшу концентрацію серед них має зінгиберен (близько 70% від загальної кількості інших масел). Також серед компонентів, що підсилюють користь імбиру, варто відзначити бісаболен, гергенол і цитраль.

Даний продукт багатий різними мінеральними речовинами. Найбільшу концентрацію мають фосфор, залізо, магній і кальцій. У 100 г імбиру всі ці елементи містяться в подвійній добовій нормі для дорослої людини.
У достатній кількості дана спеція рослинного походження також містить вітаміни А, В1, В2 і С. Вуглеводи в складі імбиру представлені сахарозою і фруктозою.
Користь і шкода імбиру для організму
Користь маринованого імбиру складно переоцінити, оскільки він застосовується в профілактиці і лікуванні багатьох захворювань. Його протизапальні властивості допомагають виводити мокроту при кашлі, полегшують загальний стан при простудних захворюваннях.
Натуральні компоненти імбиру перешкоджають розвитку новоутворень в організмі. Регулярне додавання імбиру в їжу позитивно впливає при лікуванні артритів і ревматизмів. Має важливе значення в профілактиці інсультів, оскільки розріджує кров і виводить з її складу шкідливий холестерин.

Стоматологи рекомендують його вживати для боротьби з бактеріями в порожнині рота. Імбир здатний регулювати і стимулювати процеси травлення, завдяки наявному серед компонентів гингеролу відбувається більш швидке розщеплення жирів.
Імбир застосовується в косметології як компонент, що сприяє зміцненню волосся, боротьбі з висипом вугрів і допомагає відновлювати структуру шкіри.
Чим би корисний маринований імбир не був, його застосування може спровокувати погіршення самопочуття.У групі ризику знаходяться люди з діагностованим кровотечею внутрішніх органів.
Також не слід захоплюватися даної пряністю жінкам на 3 триместрі вагітності і годуючим матерям. Не рекомендується вживати імбир дітям до 3 років, пацієнтам з хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, при високій температурі і алергії.
У літньому віці також краще утриматися від знайомства з цією приправою. Імбир може завдати шкоди і здоровій людині при надмірному його вживанні в їжу (більше 150 г на добу).
Чому маринований імбир рожевого кольору
Для цього використовують виключно коріння молодого рослини. Вони багаті антоцианами, не мають яскраво виражених волокон, їх шкірка практично прозора, а смак не настільки гострий.
Варто відзначити, що різновид імбиру (білий і рожевий), а також відтінок маринованого кореня ніяк не впливають на смак цієї пряності.
Чим корисний для жінок
Чим маринований імбир може бути корисний для жінок, так це неповторним ефектом в процесі схуднення.

Пояснюється це не тільки його низькою калорійністю, а й змістом волокон, які розщеплюються в організмі з високим споживанням енергії. Імбир здатний знижувати відчуття голоду. Також нейтралізує смак страв, які були з'їдені до нього.
З віком багато жінок страждають від варикозного розширення вен. Імбир перешкоджає засміченню судин і є профілактичним засобом від розвитку тромбофлебіту.
У східній медицині імбир традиційно застосовується для боротьби з симптомами ПМС. Також він здатний підвищувати тонус матки, використовується в комплексній терапії лікування жіночого безпліддя, усуває запальні процеси, підвищує витривалість організму, знімає відчуття втоми, пригнічує блювоту на ранніх стадіях вагітності.
Чим корисний для чоловіків
Імовірність розвитку захворювань серцево-судинної системи у чоловіків вище, ніж у жінок. Відмінним профілактичним засобом подібних проблем зі здоров'ям стане щоденне вживання в їжу невеликої скибочки імбиру. Його можна додавати в різні салати і соуси. Подібне лікарський засіб буде не тільки корисним, але і приємним прихильникам японської кухні.
Вміщені в имбире мікроелементи допоможуть поліпшити серцевий ритм і стабілізують скорочення серцевого м'яза. Маринований імбир здатний покращувати потенцію. Він використовується як протизапальний засіб для лікування захворювань сечостатевої системи у чоловіків, а також знижує можливість розвитку простатиту.
Чи можна вагітним маринований імбир
Обмежити вживання імбиру слід негайно, вже в 1 триместрі. Імбир небезпечно приймати при підвищеній температурі. В іншому випадку жінка може почати відчувати сильний жар, що небезпечно для майбутньої дитини. Маринований імбир підсилює алергічні реакції на будь-які продукти харчування.
Категорично не можна вживати імбир вагітним із захворюваннями печінки, проблемами з артеріальним тиском, при геморої. Також даний продукт здатний загострювати більшість шкірних захворювань.
У 3 триместрі додавання імбиру в блюда може стати причиною кровотеч через його здатності підсилювати циркуляцію крові, розріджуючи її. Його вживання стає небезпечним при коліті, гастриті і шлункових виразках.
{ad1}Регулярне вживання імбиру при вагітності може викликати блювоту, розлад шлунка, запаморочення. В будь-якому випадку при плануванні вагітності необхідно проконсультуватися з лікарем про шкоду імбиру майбутній мамі.
Також вагітній жінці слід регулярно стежити за своїм гормональним фоном, оскільки корінь цієї рослини впливає на вироблення тестостерону.
Чим корисний при грудному вигодовуванні
Необхідно відзначити, що в період грудного вигодовування імбир абсолютно безпечний, якщо їм не зловживати. Більш того, він має виняткові властивості, які допомагають:
- поліпшити роботу молочних залоз;
- позбутися від стресу і нервового перенапруження;
- поліпшити загальне самопочуття не тільки мами, що годує, але і її новонародженого;
- підвищити імунітет (в даному випадку маринований імбир більш корисний, ніж будь-які інші засоби і лікарські препарати).

Дуже часто мама, яка годує і новонароджений одночасно хворіють на простудні захворювання. В цьому випадку маринований імбир допоможе і мамі, і її дитині позбутися від таких симптомів, як кашель, озноб і головний біль. Багато дитячих терапевти вважають, що маринований імбир є більш сильним засобом проти кашлю, ніж часник і мед.
Як маринувати імбир в домашніх умовах, рецепт
Маринований імбир часто використовується для приготування різних страв в ресторанах азіатської кухні. Однак цю спецію можна приготувати і в домашніх умовах.
Для початку корінь рослини (приблизно 300 г) необхідно очистити від тонкої шкірки. Потім імбир нарізається шматочками довільної форми (кільцями або брусками).
Подрібнений корінь поміщають в ємність і заливають окропом. Після додавання невеликої кількості солі, імбир проварюють протягом 3 хвилин. Після цього воду необхідно злити і дати спеції охолонути.
У цей час готується маринад. У 4 ст. л. чистої води необхідно розвести 1,5 ст. л. цукру. Додати 0,5 ст. л. оцту, 3 ст. л. червоного столового вина і продовжити перемішувати.
Далі остиглий імбир необхідно викласти в контейнер, залити готовим маринадом і залишити при кімнатній температурі на 3 доби. Після чого пряність готова до додавання в улюблені страви.
Як вживати при застуді
Найбільш поширеним засобом від застуди є імбирний чай. Вживати його необхідно гарячим, дрібними ковтками. Мінімум 3 чашки на добу. Такий чай можна пити дітям. Для приготування краще підійдуть молоді коріння імбиру.
Невеликий шматок рослини подрібнюється на дрібній тертці. Далі заливається водою і проваривается протягом 10 хвилин з додаванням чорного перцю. Після проціджування чай готовий до вживання. За смаком додати цукор, лимонний або апельсиновий сік. Щоб напій був більш зігріваючим, можна додати ваніль.

також проти застуди допомагає концентрат імбиру. Для цього потрібно змішати в ємності 2 ст. л. меду 1 ст. л. соку імбиру. Дати настоятися суміші протягом 3 днів. Після цього, настій можна додавати в будь-які напої (тепле молоко, трав'яний чай).
При болю в горлі допоможе невеликий шматочок імбиру, який потрібно надкусити в роті і трохи розжувати, щоб його сік почав діяти на хворе горло. Проти мокротиння і сильного кашлю допомагає розчин з імбиру (1 ст. Л. Сушеного кореня, закіпяченного в 1 склянці води), яким необхідно полоскати горло 5-6 разів на день.
Від гаймориту і нежиті легко позбутися, закапавши в ніс 2 краплі лікувального розчину, в якому міститися рівні частки імбирного соку і цукру.
Як приймати для схуднення
Щоб зрозуміти, чим корисний маринований імбир для схуднення,необхідно його регулярно і в правильних пропорціях додавати в кулінарні страви. Зазвичай для таких цілей корінь використовується в приготуванні салатів, рибних страв (переважно сімейства червоної риби), а також в якості самостійної закуски.
Багато дієти пропонують вживати салат з білокачанної капусти і імбиру. Ці інгредієнти забезпечать надходження в організм великої кількості вітамінів, клітковини, посприяють очищенню шлунково-кишкового тракту.
Нарізаний брусками імбир, шинкованную капусту, базилік, кріп змішують в одній ємності і заправляють рослинним маслом.

Для приготування більш поживного і не менш корисного салату необхідні ріпчаста цибуля, маринований імбир, відварна куряча грудка, свіжа зелень за смаком. Всі інгредієнти подрібнюються і змішуються в довільних пропорціях. В якості заправки використовується будь-яку рослинну олію.
Подібні страви допомагають повноцінно харчуватися і одночасно з цим позбавлятися від зайвої ваги.
Чоловікам для потенції
Фахівці стверджують, що регулярне вживання в їжу імбиру позитивно впливає на вироблення тестостерону в організмі чоловіка. У свою чергу цей процес збільшує потенцію. Для поліпшення сексуальної функції, чоловікам необхідно приймати лікери і настоянки на основі імбиру.
Для приготування такого засобу необхідно подрібнити 1 кг кореня рослини. В ту ж ємність налити 5 л розсолу, додати 2 ч. Л. солі. Потім розсіл зливається, а в ємність з імбиром додається по 60 мл саке і червоного вина, 7 ч. Л. цукру і 400 мл оцту (рисового). Всі інгредієнти перемішуються і залишаються в прохолодному місці на 5 годин.
Також 1 кг подрібненого імбиру можна залити 1 л горілки і настояти дану суміш протягом 15 хвилин в темному, нехолодну місці. Зрідка настойку необхідно збовтувати. Приймати подібні настойки слід по 1 ст. л.
З чим ще їдять маринований імбир
Найпопулярніша страва, з яким подається маринований імбир, - суші. В даному випадку він служить для боротьби з можливими бактеріями в різних сортах риби і для освіження смаку. Він ідеально підходить для додавання в блюда, яким недостатньо гостроти.

При цьому тривалість маринування кореня імбиру безпосередньо впливає на гостроту, яку він привнесе в улюблене блюдо (чим довше імбир маринується, чим м'якше його смак). Ці прянощі є універсальною. Її додають до м'ясних і рибних страв, додають в різні салати і їдять просто з хлібом.
Рецепти страв в домашніх умовах
Перед тим, як самостійно пробувати замаринувати імбир, необхідно продегустувати його в японському ресторані. Це дасть можливість вивчити страви, в які він додається і дасть уявлення про необхідні смакових якостях імбиру.
Важливо пам'ятати, щодля приготування в домашніх умовах підходять наймолодші коріння рослини. Придбати їх можна лише на Азіатських ринках, або у місцевих фермерів, які займаються вирощуванням цієї спеції. Також при великому бажанні отримати якісний продукт, імбир можна виростити самостійно.
салати
Чим більше людство дізнається про корисні властивості маринованого імбиру, тим багатшою стає різноманітність рецептів з додаванням даної спеції. Нижче представлені корисні і прості в приготуванні салати з імбиром.
Куряче філе тонко нарізати і обсмажити на повільному вогні протягом 15 хвилин. На салатну блюдо викладаються листя салату, нарізані помідори черрі, подрібнений соломкою солодкий перець, дрібно нарізаний маринований імбир, куряче м'ясо.
Зверху посипати обсмаженими зернами кунжуту. В якості соусу змішати в рівних пропорціях соєвий соус і мед.

Для приготування іншого салату, необхідно порізати свіжий огірок півкільцями, пекінську капусту, свіже яблуко і крабові палички подрібнити соломкою, дрібний маринований імбир годі й подрібнювати. Всі інгредієнти перемішуються в салатниці, заправляються рослинним маслом і маринадом від імбиру, за смаком додати сіль і перець.
Гарячі страви
Часто імбир використовують при приготуванні основних гарячих страв. Необхідно зварити локшину звичайним способом, потім злити воду і промити її холодною проточною водою.
В окрему ємність викласти 2-3 головки подрібненого ріпчастої цибулі, 150 г очищених креветок, зеленої цибулі за смаком і додати соєвого соусу. Сюди ж викладається готова локшина, все ретельно перемішується.

На розігрітій сковороді обсмажити нарізану соломкою курку, солодкий перець. Додати інші інгредієнти і тушкувати ще протягом 3 хвилин. Збити 3 курячих яйця і ввести на сковороду. Готовність визначається за ступенем прожарювання яєць.
Блюдо подається приправленим зверху маринованим імбиром і кунжутом.
Як приготувати імбир для суші

Необхідно подрібнити довільним чином 150 г імбиру. Викласти його в скляний посуд (неметаллическую).
Для приготування маринаду необхідно змішати 50 г рисового оцту, 3 ст. л. цукру, 2 ч. л. солі і довести цю суміш до кипіння. Потім маринад виливається в ємність з імбиром.
Імбир маринується протягом 5 годин, після чого його можна додавати в різні варіації суші.
Маринований імбир в охолодженому вигляді може зберігатися до 3 місяців, проте саме свіжість цієї спеції робить її такою привабливою для гурманів всіх національностей.
Важливо знати не тільки, чим корисний маринований імбир, але і в яких випадках він може нашкодити здоров'ю. Ні в якому разі не можна зловживати даної спецією.
Якщо дотримуватися норм його вживання, можна швидко позбутися від застуди, зайвої ваги, поліпшити імунітет.
Чим корисний маринований імбир і як приготувати його в домашніх умовах:
Про корисні властивості імбиру:
Відгуки



