Домашній кефірний гриб: користь і шкода натурального напою
Готовий напій потрібно процідити через пластиковий друшляк кілька разів, щоб відокремити гриб від кислим субстанції і кефіру. Будьте обережні, оскільки грибочки легко зламати або зіпсувати. Коли напій виявиться в окремому посуді, а гриб - у вас в руках, промийте його під краном, використовуючи холодну або прохолодну воду.
Потім вимийте банку, використовуючи соду. Ніяких миючих засобів та металевого посуду задіяно бути не повинно. Помістіть туди гриб і залийте свіжим молоком.
Крок 4: доглядаємо за грибом, щоб він ріс і множився
Тепер запам'ятайте: повторювати дані дії потрібно щодня. У день достатньо випивати склянку кефіру, а для лікування хвороб - до 700 мл. Напій може зберігатися в холодильнику три доби. Однак повторювати послідовність потрібно або кожен день, або після отримання кефіру заливати гриб молоком, розведеним водою, і поміщати в холодильник.
Після цього, щоб не отримати шкоди, грибок потрібно лікувати: помістить в стакан води з ложечкою соди. Хочете зробити перерву на довгий час? Заморозьте гриб, але не забудьте його вилікувати перед використанням. Відгуки підтверджують, що це безпечно: кефір вийде таким же смачним і корисним, як і раніше.