Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування
18.08.2018 0

Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування

Кулінарні рецепти
В закладки


Агар-агар - це харчовий загущувач у вигляді порошку або стружки, складається з полісахаридів (агарози і агаропектіна), які виходять в результаті обробки червоних і бурих водоростей Чорного і Білого моря, а також Тихого океану.

Унікальний продукт широко використовується в сучасній кулінарії, медицині, косметології, дієтології та інших галузях життєдіяльності людини. Він заслуговує на велику увагу завдяки своїм властивостям.

Агар-агар - що це таке, фото

Агар-агар - це повноцінна альтернатива всім відомому желатину. Продукт має безліч позитивних властивостей для організму людини.

З чого роблять агар-агар

Суміш агар-агар робиться з водоростей, які ростуть на морському або океанському дні. Найчастіше в промислових масштабах їх вирощують на спеціальних плантаціях. З рослинності витягають желирующее речовина, яке і представляє цінність. Основні виробники даного інгредієнта - США і Японія.

Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування
Агар-агар виготовляють з морських водоростей

Незважаючи на те, що технологія з часом видозмінилася і удосконалилася, принцип вилучення залишився той же, який застосовувався з досить давнього часу.

Процес отримання желирующего речовини наступний:

  • водорість ретельно миється, чиститься;
  • обов'язково обробляється лугом;
  • з отриманого розчину беруть желатин;
  • далі суміш проходить процес фільтрації;
  • Вичікують час для повного застигання;
  • наступний етап - пресування;
  • сушка продукту;
  • подрібнення продукту до порошкоподібної або стружкообразной форми;
  • продукт упаковується і передається на зберігання.

Популярна стаття рубрики: Варіанти вечерь на швидку руку. Рецепти смачних страв з найпростіших продуктів. 

Хімічний склад продукту

До складу агар-агар входить:

  • Вода близько 20%;
  • Мінерали близько 3-4%;
  • полісахарид;
  • Фолієва кислота;
  • Вітаміни групи РР.

Полісахарид служить джерелами галактози, пентози, агарози, ангірогалактози, агаропектіна, глюкуроновою і піровиноградної кислоти.

Агар-агар добре розчиняється, за рахунок чого легко засвоюється організмом людини і може бути доданий до багатьох страв.

Властивості

Продукт відрізняється такими корисними властивостями для організму людини:

  • відновлює роботу кишечника, сприяє нормалізації його діяльності;
  • розщеплює жири, тим самим сприяє схудненню;
  • володіє антибактеріальними властивостями;
  • виводить токсичні речовини і шлаки з організму.

Даний продукт знаходить застосування в багатьох галузях життя людей:

  • в кулінарії - для приготування різних десертів;
  • в дієтології - для приготування продуктів з низьким вмістом цукру;
  • в косметології - використовується як основа для загущення кремів, масок і т.д .;
  • в медицині - використовується в якості речовини, яке викликає невеликий проносний ефект при запорах.

Нові рецепти: Кекси на кефірі. Найсмачніші рецепти приготування кексів на кефірі будинку! 

Корисні властивості і можливу шкоду. Протипоказання

Як і будь-який інший продукт рослинного походження, агар-агар має ряд позитивних властивостей для організму, так і можливі шкідливі наслідки вживання і протипоказання. Тому перед початком застосування продукту фахівці рекомендують ознайомитися з його властивостями.

Корисні властивості:

  • підвищення імунітету;
  • поліпшення роботи органів травного тракту;
  • зниження рівня цукру в крові;
  • зниження рівня холестерину в крові;
  • заповнює брак йоду в організмі.
Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування
Говорячи про те, агар-агар - що це таке, слід згадати про сприятливу дію цього продукту на імунну та травну системи людини

Можлива шкода:

  • при наявності індивідуальної непереносимості можлива алергічна реакція;
  • при передозуванні може розвинутися діарея;
  • при вживанні агар-агар з продуктами, що містять велику кількість кислоти, можливі порушення в роботі шлунково-кишкового тракту.

Протипоказання:

  1. Явна алергія на продукт;
  2. Схильність до діареї;
  3. Порушення кислотності шлунка.

Простий популярний рецепт: Рецепт домашнього майонезу. Як приготувати за класичним рецептом покроково з фото 

Склад і калорійність на 100 г

У 100 г агар-агар міститься всього 302 Ккал, а саме вуглеводів - 77 г, білки - 4 г, жири - 0 р Саме тому цей продукт використовується дієтологами для складання індивідуального меню або дієти.

Чи можна замінити желатин цим продуктом

Агар-агар добре підходить в якості желирующего речовини для приготування багатьох десертів. Але він не так часто зустрічається в магазинах. Основні відмінності агар-агар та желатину в тому, що другий довше застигає, у нього більше витрата і вище калорійність.

Незважаючи на те, що за властивостями і принципом дії обидва продукти мають схожі якості, вони сильно відрізняються один від одного за своєю природою походження. Агар-агар витягується з морських водоростей, а желатин з кісток тварин. Цей момент грає важливу роль для людей, які дотримуються вегетаріанства.

Термін придатності

Дуже важливо при покупці агар-агар звертати увагу на термін придатності, оскільки цей критерій безпосередньо впливає на процес загустіння.

Терміни придатності залежать від виробника, але загальний показник становить близько 3-х років.

Скільки порошку в 1 чайній, столовій ложці

1 ч.л. містить 2 г агар-агару. У столовій ложці - 8 г (загущувач зазвичай кладуть з розрахунку: 1 літр рідини на 1 столову ложку продукту).

Агар-агар містить колаген?

Оскільки агар-агар є продуктом, який має рослинне походження, колаген в ньому не міститься.

Як користуватися для схуднення. Інструкція

Агар-агар є низькокалорійним продуктом, тому застосовують в якості речовини, що сприяє схудненню. Продукт позитивно впливає на повноцінну роботу шлунково-кишкового тракту, тим самим регулює обмінні процеси в організмі.

дівчина у великих джинсах

Головною особливістю желирующего речовини є хороша здатність вгамовувати почуття голоду. Для цього необхідно залити 1 г агар-агар склянкою води і поставити на повільний вогонь, при цьому потрібно постійно помішувати суміш. Важливо не допустити закипання.

Ця кількість розраховане тільки на 1 прийом, випивається за 5-10 хв. до їжі. Не варто збільшувати дозування, оскільки це може призвести до виникнення діареї.

Даний рецепт здатний добре втамовувати почуття голоду, тому його часто використовують в дієтах. Додаючи інші компоненти в представлену рецептуру, слід пам'ятати про те, що в результаті загальна калорійність буде вище.

Як застосовується в медицині

Медицина прихильна до агар-агар, оскільки він має позитивні властивості для організму людини. У складі даного продукту велику кількість мінеральних речовин і інші життєво важливі компоненти.

Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування
Агар-агар благотворно впливає на травні процеси в оганизма

Одним з важливих властивостей агар-агар є здатність знижувати рівень цукру в крові і виводити токсини. Також користь полягає в правильному і ефективному вплив на травну систему. При детальному дослідженні продукту було виявлено і ряд інших властивостей, які взяли до уваги медики.

Для лікування суглобів

Агар-агар є хорошим профілактичним засобом для здоров'я суглобів. Він володіє прекрасними відновними і сполучними властивостями. Після правильного застосування желирующего продукту, суглоби стають міцнішими.

Рецепт лікування суглобів наступний: необхідно протягом 1-го тижня приймати в їжу агар-агар у вигляді звичайного желе. При цьому важливо не забувати про добовій нормі, яка не повинна перевищувати більше 4 м

Застосування при запорах

Оскільки агар-агар дає послаблюючий ефект, його часто використовують в боротьбі з запорами і для їх профілактики. Перевага продукту полягає в його природне походження і абсолютної безпеки (в допустимої дозуванні).

запор
Агар-агар, що володіє проносним впливом, використовується проти запорів

Необхідно ретельно розчинити желирующее речовина в молоці і додати в цю суміш трохи меду або цукру. Приймати протягом 3-4-х днів до появи результату послаблення. У разі необхідності можна продовжити курс ще на кілька днів.

Агар-агар при діабеті

Оскільки продукт здатний знижувати рівень цукру в крові, він прекрасно підходить для вживання людям, що страждають на цукровий діабет. Однак, його вживання в цьому випадку необхідно проводити під чітким керівництвом лікаря.

Лікування варикозу вен на ногах

Агар-агар, в складі різних кремів і мазей, широко застосовується для лікування варикозу. Дія обумовлена в першу чергу тим, що зміцнюються стінки судин і поліпшується загальний стан шкіри.

Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування
При варикозі допоможуть обгортання з агар-агаром

При варикозі вен необхідно робити холодні обгортання з застосуванням даної суміші з водоростей. Для цього знадобиться 2 яєчних жовтки, 1 ст.л. агар-агар та 20 крапель ефірного масла. Агар-агар повинен розчинитися, після цього нанести суміш на ноги і витримати 20 хв.

Властивості для волосся

Агар-агар позитивно впливає на стан волосся, зміцнює їх структуру і вирівнює кучеряві локони. Ефект подібний до процедури ламінування. Представленому продукту під силу впоратися з такою проблемою, як посічені кінчики. При цьому з'являється блиск.

Щоб оздоровити і зміцнити волосся, корисно робити маску з використанням агар-агар. Рецепт маски для волосся наступний:

  1. У пропорції 1: 3 з'єднати агар-агар з мінеральною водою.
  2. Розчинити на водяній бані.
  3. Трохи остудити і рівномірно розподілити по всій довжині волосся.
  4. Через 20-30 хвилин змити склад маски з волосся водою і промити їх з шампунем.
Маска для волосся Некст (Nexxt) + Відгуки
Маска з агар-агар та мінеральної води оздоровить і зміцнить волосся

Процедуру необхідно повторювати протягом 2-х місяців, при цьому маску рекомендується робити не частіше 2-х разів на тиждень.

{ad1}

Для шкіри обличчя. Як приготувати і наносити маску

Сприятливий вплив на стан шкіри обличчя, за твердженням фахівців, обумовлено цінних складом агар-агар. Шкіра під впливом даного продукту знаходиться в зволоженому стані, і не лущиться. Чорні точки також зникають при регулярному впливі агар-агар.

Рецепт маски для очищення і звуження пор на обличчі наступний:

  • Знадобиться половина таблетки активованого вугілля, 1 ч.л. води і 0, 5 ч.л. агар-агар.
  • Таблетку вугілля дрібно подрібнити до стану порошку.
  • Всі інгредієнти змішати між собою.
  • Розчинити на водяній бані протягом 15 хв. Дати трохи охолонути.
  • Щоб поліпшити ефект, перед проведенням процедури потрібно ретельно очистити шкіру і розпарити її над парою. Тільки після цього потрібно наносити приготовлену масу на обличчя, бажано жорсткої пензлем.
  • Почекати поки підсохне перший шар, затіє нанести другий. Дочекатися повного висихання (10-15 хв.). Після чого змити комфортної по температурі водою.
Нанесення чорної маски
Суміш агар-агар, активованого вугілля і води призначена для очищення шкіри і звуження пор на обличчі

Для досягнення найбільш хороших результатів косметологи рекомендують робити таку маску 2 рази на тиждень протягом 3-х місяців. При цьому важливо не робити ніяких мімічних рухів поки маска покриває обличчя, в тому числі розмовляти.

при вагітності

Агар-агар дуже корисний при вагітності, за умови відсутності індивідуальної непереносимості продукту і дотриманні добової норми споживання. З огляду на сприятливий вплив на стан шкіри, даний продукт є хорошим профілактичним засобом від розтяжок на шкірі, якщо застосовувати його як суміш для змазування шкіри.

Вагітним жінкам корисно вживати в їжу продукти, приготовлені на основі агар-агар: мармелад, зефір, желе та інші десерти.

Застосування в кулінарії. рецепти десертів

Для будь-якої страви, яке вимагає желеобразного стану, необхідно використання желирующего речовини. Як хорошою альтернативи желатину, використовують агар-агар.

За складом і властивостями він не поступаються желатину, а за деякими критеріями навіть краще. Особливо гарний агар-агар для вегетаріанців, оскільки має рослинне походження.

Як розводити для приготування варення

Щоб приготувати варення на основі порошку, необхідно для початку його розвести. Для цього його замочують у воді на 20 хв., Щоб відбулося набухання. Потім рідину потрібно нагріти на водяній бані і постійно заважати. На 1 ст. стакан рідини додають 1 ч.л. речовини.

Отриманий розчин вливають в варення. Всі розладнується по чистим і сухим банкам. Після того, як агар-агар охолоне, він буде нагадувати гель, який має прозорий вигляд.

Зефір без яєць

Рецепт приготування зефіру більше припаде до смаку вегетаріанцям, але і тим, хто не дотримується такого харчування, варто спробувати ці ласощі.

Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування

Для цього знадобиться 3 яблука середнього розміру і всього лише 50 г цукру. Ці продукти необхідні для приготування фруктового пюре. Далі буде потрібно для цукрового сиропу 75-80 г води, 200 г цукру і 1 повна ложка (столова) агар-агар. В якості білкової основи (але без яєць) знадобиться 50 г цукру і 40 г аквафаби (желеподібний відвар нуту).

Перше, що необхідно зробити - це приготувати фруктове пюре. Для цього очищаємо від шкірки і насіння яблука, потім режим їх на невеликі кубики. Складав в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води, щоб покрилося дно. Прітушіваем, щоб надати м'якість.

Подрібнюємо за допомогою блендера яблука, протираємо ще й через сито. Додаємо цукор і ставимо на невеликий вогонь. Тільки лише для того, щоб цукор розчинився. Даємо суміші повністю охолонути. В результаті виходить густа консистенція у пюре.

Наступний етап - збити аквафабу з цукром. Варимо до отримання розчину схожого по консистенції з білком. Обов'язково потрібно буде зважити отриманий відвар, має бути саме 40 г аквафаби. У разі, якщо вийшло більше, потрібно ще уварити.

Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування
Аквафабу (замінник яєць) потрібно збити з цукром

Остуджують і збиваємо з цукром, поки не стане суміш біла і щільна, як збитий білок. Далі з'єднуємо аквафабу з пюре і продовжуємо збивати. Виходить гарна густа маса.

Варимо цукровий сироп. Всі необхідні для сиропу інгредієнти змішуються між собою. Ставить на повільний вогонь, чекаємо закипання суміші і повного розчинення цукру. Варимо ще 5-7 хв. Обов'язково заважаємо постійно. Як тільки буде досягнута потрібна густота, вливаємо сироп в збиту суміш. Ще раз добре збиваємо.

Далі, швидкими рухами перекладаємо в кондитерський мішок всю масу, і красиво видавлюємо на пергамент зефір. Можна використовувати пакет. Ми залишаємо ласощі на на ніч висушуватися.

Мармелад в домашніх умовах

Для цього десерту знадобиться:

  • 1 ч.л. агар-агар;
  • 150 мл фруктового соку або пюре;
  • 50 мл апельсинового соку;
  • мед за смаком.

Фруктовий сік ставимо на невеликий вогонь, додаємо мед, постійно заважаємо, доводимо до кипіння.

Агар-агар заливається соком апельсина, нагрівається до моменту, поки не зникнуть всі грудочки. Стежити, щоб не закипіло.

Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування

З'єднати між собою дві суміші. Перемішати і розлити по формах. Поставити в холодильник для повного застигання. Після чого дістати і насолоджуватися приємним смаком ласощі.

Желе з агар-агар і червоної смородини

Необхідні інгредієнти для десерту:

  • 250 г смородини червоної;
  • 250 г чистої води;
  • 0, 5 ст. л. агар-агар.

У кип'ячену воду додати агар-агар і проварити протягом 10 хв. Смородини подрібнити за допомогою блендера, з'єднати з агарної сумішшю. Розлити по формах і відправити в холодильник для застигання.

Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування

Десерт застигає протягом години.

Пташине молоко. Рецепт і як приготувати торт

Торт «Пташине молоко», приготований на основі агар-агар, виходить більш пружний і щільний, ніж на желатині. Для того, щоб приготувати коржі для торта, необхідні такі інгредієнти:

  • цукор - в кількості 100 г;
  • 100 г масла вершкового;
  • 2 жовтки курячих яйця;
  • борошно - в кількості 110 г;
  • 0,5 ч. Л. звичайного розпушувача.

Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування

Для приготування суфле знадобиться:

  • 4 г агар-агар;
  • 2 білки курячих яйця;
  • води необхідно 140 мл чистої;
  • цукор - в кількості 140 г;
  • 200 г масла вершкового;
  • баночка згущеного молока;
  • лимонний сік - 1 ст.л .;
  • ванілін.

Для шоколадної глазурі необхідно:

  • плитка чорного справжнього шоколаду;
  • 50-60 г вершкового масла.
Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування
Для приготування торта «Пташине молоко» агар-агар потрібно залити водою і залишити на ніч

Процес приготування торта відбувається таким чином:

  • Відразу необхідно залити агар-агар водою, бажано залишити на ніч.
  • Випікаємо коржі.

Для цього заздалегідь розм'якшене масло потрібно збити з цукром до однорідної пишної маси. Після цього можна додати жовтки. Знову збити. Тільки після цього необхідно поетапно додавати борошно і розпушувач. Акуратно вимісити.

  • Половину тесту викладаємо на деко і за допомогою лопатки розподіляємо рівним шаром. Випікаємо при температурі 200 градусів приблизно 10 хвилин.

Час випічки можна бути у кожного різний, все залежить від духовки. Тому слід тримати ситуацію під контролем. Аналогічним чином випікати другий корж.

  • Залишити коржі остигати.
  • Наступний етап - це приготування суфле.

З'єднуємо масло (розм'якшене), згущене молоко, ванілін. Збиваємо міксером до утворення красивою кремовою маси.

Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування
Варити агар-агар слід на повільному вогні і постійно помішуючи
  • Розміщуємо підготовлений агар-агар в каструлю з не пригорає дном, ставимо на повільний вогонь. Заважаємо постійно до моменту закипання.

Коли суміш почне пузиритися, даємо покипіти ще 1 хв. і додаємо цукор. Продовжуємо гріти на повільному вогні. Суміш буде густа.

Але, коли цукор почне поступово розчинятися, розчин стане менш густої консистенції. Він повинен стікати з ложки невеликими краплями. Даємо зовсім трохи охолонути (не більше 5 хв.).

  • В окремій мисці збити білки до пишної піни.

Потім додаємо лимонний сік і продовжуємо збивати ще 5 хв. Потім, не вимикаючи міксер або блендер, тонким струменем вливаємо поступово сироп. Чи не припиняємо збивати. Маса ставати більш щільною. Після того, як сироп буде влито повністю, можна вимкнути міксер.

  • Беремо крем і невеликими порціями додаємо його в збиту масу, знову збиваємо, поки не буде викладений весь крем.
  • Тепер акуратно викласти корж на дно форми.

На нього викладаємо половину суфле. Кладемо зверху другий корж. На нього викладаємо залишився суфле. Ставимо торт на 1 ч в холодильник.

  • Тим часом, розтоплюємо шоколад на водяній бані з додаванням вершкового масла. Покриваємо глазур'ю весь торт. І знову ставимо в холодильник до повного застигання глазурі. Простий популярний рецепт: Меню святкового столу на день народження вдома 

Як застосувати для приготування джему

Для приготування джему з агар-агаром можна використовувати найрізноманітніші ягоди і фрукти. Дуже смачний виходить джем на основі агар-агар з малиною. Для його приготування знадобиться:

  • 1 кг малини;
  • 8 г агар-агар;
  • 180 г води;
  • 7 г лимонної кислоти;
  • 400 г фруктози;

Малину необхідно промити, перекласти в каструлю, засипати фруктозою і залити водою. Нагріваємо протягом 15 хв. Тим часом розводимо агар-агар в теплій воді до повного розчинення. Потім поставити на вогонь і дати покипіти 1 хв.

Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування

Додаємо агар-агар до малині, також додаємо лимонну кислоту. Заважаємо. Даємо покипіти близько 3-х хв. Потім вимикаємо вогонь і розливаємо джем в чисті банки, закриваємо і вкутуємо.

Крем для торта

Необхідні інгредієнти:

  • 50 г цукру;
  • 1,8 г агар-агар;
  • 1 великий лимон;
  • 200 мл вершків з високим відсотком жирності;
  • 280 мл молока.

З'єднуємо молоко, вершки, агар-агар і цукор. Ставимо на вогонь і нагріваємо до перших ознак закипання, при цьому постійно заважаючи суміш. Знімаємо з вогню, відразу ж додаємо вичавлений з лимона сік. Перемішуємо. Ставимо остигати, потім використовуємо за призначенням.

Суфле. рецепт

Суфле на основі агар-агар виходить смачніше, ніж на желатині.

Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування

Дуже цікавий такий варіант:

  • 1 ч.л. агар-агар;
  • вода - не менш 100 г;
  • цукор -2 ч.л .;
  • пюре зі смородини чорної - 20 г;
  • 2 яйця (тільки білки).

Агар-агар розбавити з водою і нагріти на вогні, додати цукор і варити близько 2-х хв.

Білки добре збити в піну, додати до них порічкове пюре і агар-агар з цукром. Вливати сироп з агар-агаром необхідно тонкою цівкою. Це дуже важливий момент. І продовжити процес збивання.

Викласти масу в форму, дати охолонути і відправити на 3 ч. В холодильник. Для того, щоб потім суфле легко дісталося з форми, її потрібно буде опустити в гарячу воду (тільки дно).

панакотта

Десерт Панакотта смачний і дуже ніжний за смаковими якостями.

Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування

Процес приготування наступний:

  1. Необхідно розвести агар-агар в 100 мл. вершків (33% жирності), залишити для набухання на 15 хв.
  2. 600 мл вершків, 150 г цукру, дрібку ваніліну і одну паличку кориці з'єднати між собою. Поставити на вогонь і дати закипіти. Варити поки цукор повністю не розчиниться. Додати агар-агар і варити ще 5 хв. Обов'язково заважати.
  3. Паличку кориці дістати, а масу швидко залити в формочки, при цьому відразу додати подрібнений шоколад. Дати застигнути.

Яблучний мармелад з агар-агаром

Домашній мармелад з агар-агаром є натуральним і корисним продуктом. Приготування просто і доступне кожному:

  1. Необхідно з 1 кг. яблук зробити пюре. Агар-агар (2 ч. Л.) Розвести в 1-м склянці води і дати набрякнути протягом 15 хв.
  2. З'єднати агар-агар з пюре і поставити на вогонь варити. Після закипання проварити ще кілька хвилин. Не забувати помішувати.
  3. Отриману суміш розлити по формах і дати охолонути.

чізкейк

Рецептів приготування чізкейку на основі агар-агар безліч. Ось один з них.

Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування

Подрібнити 50 г кукурудзяних пластівців, найпростіше це зробити блендером. Змішати їх з м'яким вершковим маслом (50 г), какао-порошком (1 ст.л.) і вимісити. Має вийти м'яке тісто, яке потрібно викласти на дно форми (бажано силіконової) і поставити в холодильник.

Розвести агар-агар (0,5 ст.л.) в 100 г теплої води і дати набрякнути 15 хв. Потім поставити на плиту і дати закипіти. При цьому постійно заважати. Дати охолонути, але небагато.

Окремо збити з цукром вершки (120 г) в щільну піну, додавати йогурт (100 г) поступово і вершковий сир (200 г), також тонкою цівкою повільно вливати агар-агар. Продовжувати збивати до утворення однорідної маси. Викласти отриманий склад на корж і знову відправити все в холодильник.

200 г будь-яких ягід збити з цукром (за смаком). У готове пюре додати приготований за тим же принципом агар-агар, в тій же кількості. Добре все перемішати і вилити зверху на чізкейк. Поставити в холодильник на ніч.

Як приготувати з молоком

На основі молока і агар-агар можна приготувати безліч смачних і корисних десертів.

Що таке агар-агар, склад, рецепти застосування

Одним з таких є молочне желе. Готувати його дуже просто і швидко. Для цього необхідно півлітра молока, 200 мл води, агар-агар (1 ст.л.), 3 ст.л. меду.

Агар-агар залити водою і дати постояти 15 хв. Далі провести стандартну маніпуляцію з ним нагріваючи на вогні. У киплячу суміш ввести молоко і мед. Далі потрібно нагрівати, але не кип'ятити все це і постійно заважати.

Все процідити через сито, дати повністю охолонути. Потім поставити в холодильник на 2 години. Перед тим як подавати до столу, можна полити рідким медом і посипати будь-якими горішками.

Ціна і де купити

Купити агар-агар можна в супермаркеті, як і звичайний желатин, або замовити через інтернет. Ціна залежить від виробника, але в середньому варіюється від 20 до 40 руб. за пакетик.

Популярний харчової замінник желатину - це агар-агар. Він є цінним і корисним продуктом для кожної господині, не тільки на кухні, а й як самостійне речовина з властивостями, вдало застосовними у багатьох сферах життя.

Агар-агар - що це таке і чим він корисний:

Кулінарні рецепти з використанням агар-агар:

Комментарии (0)
Додати коментар
Що буде якщо намазати нігті йодом. зміцнення нігтів
Багато знавців народної медицини знають що буде, якщо намазати нігті йодом. Цей рецепт зміцнення пластин нігтів відомий досить давно. Сьогодні ми поговоримо про те, як
Яка користь від імбиру: що собою представляє корінь імбиру, користь і шкода
Сайт ilady.kharkiv.ua сьогодні розповість, яка користь від імбиру. У медицині користь витягають з кореня імбиру. У лікувальних цілях широко застосовують корінь порошок з
Желатин від зморшок, користь і рецепти желатинових масок
Желатин знайдеться на кухні у будь-якої господині. Адже без нього неможливо приготувати такі смачні страви, як желе, холодець, холодець.
Водорослеве обгортання
Водорослеве обгортання
Водорослеве обгортання
21.02.18 Догляд за тілом
Водоростеві обгортання мають багаторічну історію. Факти свідчать, що ще в Давньому Римі люди застосовували водорослеве обгортання для підтримки гарного самопочуття і
Косметика мертвого моря
Косметика мертвого моря
Косметика мертвого моря
05.02.18 Догляд за тілом
Мертве море, не дивлячись на своє непривабливе назву, користується досить привабливою, якщо не сказати більшого, репутацією.