Морквяний крем
Домашня косметика в усьому хороша. Вона не викликає алергії, так як ви самі підбираєте компоненти для свого типу шкіри, а використовувані продукти практично завжди є під рукою.
Так, наприклад, морква. У кожної господині є на кухні цей овоч. Ми готуємо на його основі супи і салати, а одночасно з кулінарними шедеврами можна приготувати і чудовий морквяний крем для обличчя.
Адже в моркві міститься необхідні для шкіри вітамін А, бета-каротин і інші корисні речовини і мікроелементи. Завдяки їм, морквяний крем здатний зупинити процес старіння шкіри, зробити її м'якою і еластичною. Він допомагає зберегти вологу в шкірі. а це дозволити позбутися від зморшок і запобіжить процес старіння.
Морквяний крем для обличчя - народні рецепти краси.
- Морквяний крем для ледачих.
Цей морквяний крем підійде для будь-якого типу шкіри. Візьмемо одну моркву, очистимо її і подрібнити на дрібній тертці.
Вийшло морквяне пюре змішуємо з кремом, яким ви зазвичай користуєтеся і наносимо крем на обличчя. Через 30 хвилин залишки крему можна видалити серветкою, але змивати не треба.
- Морквяний крем від зморшок.
Одну моркву, невеликого розміру, очищаємо і подрібнюємо на дрібній тертці. Відправляємо морквяне пюре в невелику каструльку і заливаємо його соняшниковою олією так, щоб вся морква була їм покрита.
{ad1}Отриману суміш ставимо на повільний вогонь і Томім до тих пір, поки морква не ужарітся (при цьому колір повинен залишатися помаранчевим).
Готову морквяну масу фільтруємо за допомогою марлі, змішуємо рідина з 15 грамами бджолиного воску і знову ставимо на повільний вогонь.
Як тільки весь віск розтане, знімаємо каструлю з вогню і даємо рідини трохи охолонути.
Після цього додаємо в майже готовий морквяний крем ½ чайної ложки меду і 5-6 крапель будь-якого хвойного ефірного масла. Ретельно перемішуємо і перекладаємо в баночку з під крему.
Користуватися домашнім кремом можуть люди з будь-яким типом шкіри, кілька разів на день.
- Морквяний крем для сухої шкіри обличчя.
Яєчний жовток ретельно збиваємо і змішуємо його з 3 столовими ложками свіжого морквяного соку.
Потім ставимо на водяну баню каструльку з 20 грамами бджолиного воску і як тільки він повністю розтопиться змішуємо його з 2 ст. ложками будь-якого рослинного масла (найчастіше використовується оливкова).
Як тільки віск з маслом стануть такою ж температури, як і морквяний маса їх потрібно змішати. Для цього акуратно, не поспішаючи додаємо морквяну суміш в масло і при цьому безперервно помішувати наш майбутній крем.
готовий морквяний крем перекладаємо в баночку і зберігаємо в холодильнику.
- Морквяний крем для засмаги.
Цей рецепт допоможе створити ефект засмаги і збереже натуральний загар.
Розчиняємо на водяній бані 10 грам вазеліну і 20 грам оливкової олії. В отриману суміш додаємо сік з двох морквин і ретельно перемішуємо. Готовий морквяний крем зберігається в холодильнику і бажано в скляному посуді.