Гостра приправа з помідорів, болгарського, гіркого перцю і часнику на зиму
Привіт, шановні відвідувачі сайту!
Настала осінь. Як завжди, в перших числах вересня, в нашій місцевості випадає перший заморозок. Схоплені морозом листя кабачків, баклажан, огірків, перців і помідор. Городники збирають з грядок залишки овочів, і роблять заготовки на зиму. До речі сказати, тепла погода може стояти потім ще місяць або навіть більше.
Прикро, але нічого не поробиш. Такий у нас клімат. Із залишків помідор господині готують гостру приправу, яку називають «Вогник». У кожної господині свій рецепт, який відрізняється від інших складом інгредієнтів, кількістю і різноманітністю овочів і солі, часом приготування. І все-одно - це «Вогник». Я поділюся з вами рецептом моєї мами.
Для свого «Огонька» вона бере:
- 10 кг помідорів (в справу йдуть помідори різної величини, ступеня стиглості, кольору);
- 1 кг солодкого перцю;
- 1 кг часнику;
- 4-5 штук гострих перчиком;
- корінь хрону (за бажанням);
- 10 таблеток аспірину, потовчених на порошок;
- 1 гранований стакан солі (без верху).
Процес приготування виглядає так:
- Помідори миємо, обрізаємо неїстівні частини і трьом на крупній тертці так, щоб шкірка від помідора залишалася в руці.
- Солодкий і гострий перець миємо, видаляємо насіння і пропускаємо через м'ясорубку.
- Часник очищаємо і пропускаємо через прес.
- Всі підготовлені овочі з'єднуємо у великій мисці або відрі, і поступово додаємо сіль і порошок аспірину.
- Ретельно перемішуємо до повного розчинення солі.
- Постійно пробуйте гостру приправу.
- Додайте, при необхідності, тих продуктів, яких, на ваш смак, бракує.
- Посуд щільно Не закривайте (прикрийте марлею).
- Залиште на столі при кімнатній температурі дня на 4-5.
- Перемішуйте «Вогник» кілька разів на день. Чим частіше, тим краще.
- Коли маса стане однорідною і перестане відстоюватися рідина, можна розлити приправу в скляні або пластикові пляшки.
Зберігайте пляшки з приправою в прохолодному місці в горизонтальному положенні. Приготована за цим методом гостра приправа з помідорами, перцями, часником і сіллю, буде зберігатися і 2 роки. Згодом вона не втрачає свіжий запах і апетитний смак.