Гостра приправа з помідорів, болгарського, гіркого перцю і часнику на зиму
01.04.2018 0

Гостра приправа з помідорів, болгарського, гіркого перцю і часнику на зиму

Кулінарні рецепти
В закладки


Привіт, шановні відвідувачі сайту!

Настала осінь. Як завжди, в перших числах вересня, в нашій місцевості випадає перший заморозок. Схоплені морозом листя кабачків, баклажан, огірків, перців і помідор. Городники збирають з грядок залишки овочів, і роблять заготовки на зиму. До речі сказати, тепла погода може стояти потім ще місяць або навіть більше.

Гостра приправа з помідорів, болгарського, гіркого перцю і часнику на зиму
Гостра приправа з помідор і перцю на зиму

Прикро, але нічого не поробиш. Такий у нас клімат. Із залишків помідор господині готують гостру приправу, яку називають «Вогник». У кожної господині свій рецепт, який відрізняється від інших складом інгредієнтів, кількістю і різноманітністю овочів і солі, часом приготування. І все-одно - це «Вогник». Я поділюся з вами рецептом моєї мами.

Для свого «Огонька» вона бере:

  • 10 кг помідорів (в справу йдуть помідори різної величини, ступеня стиглості, кольору);
  • 1 кг солодкого перцю;
  • 1 кг часнику;
  • 4-5 штук гострих перчиком;
  • корінь хрону (за бажанням);
  • 10 таблеток аспірину, потовчених на порошок;
  • 1 гранований стакан солі (без верху).

Процес приготування виглядає так:

  1. Помідори миємо, обрізаємо неїстівні частини і трьом на крупній тертці так, щоб шкірка від помідора залишалася в руці.
  2. Солодкий і гострий перець миємо, видаляємо насіння і пропускаємо через м'ясорубку.
  3. Часник очищаємо і пропускаємо через прес.
  4. Всі підготовлені овочі з'єднуємо у великій мисці або відрі, і поступово додаємо сіль і порошок аспірину.
  5. Ретельно перемішуємо до повного розчинення солі.
  6. Постійно пробуйте гостру приправу.
  7. Додайте, при необхідності, тих продуктів, яких, на ваш смак, бракує.
  8. Посуд щільно Не закривайте (прикрийте марлею).
  9. Залиште на столі при кімнатній температурі дня на 4-5.
  10. Перемішуйте «Вогник» кілька разів на день. Чим частіше, тим краще.
  11. Коли маса стане однорідною і перестане відстоюватися рідина, можна розлити приправу в скляні або пластикові пляшки.
{ad1}

Зберігайте пляшки з приправою в прохолодному місці в горизонтальному положенні. Приготована за цим методом гостра приправа з помідорами, перцями, часником і сіллю, буде зберігатися і 2 роки. Згодом вона не втрачає свіжий запах і апетитний смак.

Комментарии (0)
Додати коментар
Маски з помідорів
Маски з помідорів
Маски з помідорів
04.02.18 Догляд за обличчям
Чим корисні помідори? Ці свіжі овочі - цінне джерело необхідних організму речовин - вітаміни і мікроелементи в повному комплексі присутні в них.
Червоний перець для волосся
Червоний перець для волосся
Червоний перець для волосся
25.12.17 Догляд за волоссям
Багато дівчат мріють мати довгі, сильні і здорові волосся. Але в кращому випадку, довжина вашого волосся за місяць може збільшитися приблизно на 1,6-1,8 сантиметра.
Хрусткі огірочки на зиму.
Серпень для багатьох господинь – пора засолювання огірків, помідорів та інших дарів з дач і городів. Звичайно, у кожної господині, навіть і не дуже досвідченою, є свій
Огірки та перець заготовки. Консервація огірки перець. Мариновані огірки з болгарським перцем.
Добрий день, друзі, в минулий раз в розділі домашні заготовки був класичний рецепт маринованих огірків з помідорами. Сьогодні Твоя Ізюминка пропонує поповнити скарбничку
Мариновані огірки з помідорами
Знову настав сезон заготівлі різноманітної їжі на зиму і на Твій Ізюминке черговий рецепт для домашніх припасів - мариновані огірки з помідорами. В цей раз для