Простий і смачний салат зі свинячого серця з солоним огірком
Зовсім не за горами головне свято року - Новий рік і Твоя Ізюминка продовжує вас знайомити з смачними та оригінальними салатами які легко приготувати і з допомогою них можна прикрасити урочистий стіл. Якщо в попередній раз вашій увазі був представлений дуже красивий і незвичайний салат "Гніздо глухаря" приготування якого вимагає певного часу і терпіння, то сьогоднішній салатик зробити набагато простіше і швидше. Ми будемо готувати чудову холодну закуску - салат зі свинячого серця з солоним огірком.
Чим корисно свиняче серце. Серце – субпродукт, що володіє багатьма корисними якостями, які цінуються значно більше м'яса, що невипадково. Оскільки при невисокій калорійності серце містить білків стільки, як і м'ясо, при цьому в 4 рази менше зосереджено жирів. Це продукт робить унікальним і дієтичним. Тим більше, що надлишки жиру, якщо і зустрічаються в ньому, то їх можна видалити. Крім цього в його складі знаходяться вітаміни А, Е, ДО, РР, магній та інші корисні мінеральні речовини. Не випадково наші предки дуже часто готували різні страви з нутрощів тварин, вони високо цінувалися і ставилися до делікатесів. А Новий рік як раз таке свято, коли можна побалувати себе і запрошених гостей яким-небудь делікатесним стравою, а не тільки червоною ікрою.
Як правильно вибирати свиняче серце в магазині. Ось тільки такими солідними показниками може похвалитися виключно високоякісний продукт. Тому при його виборі слід приділяти увагу кольору, який є головним показником свіжості. Він повинен бути темно-червоним. Наявність плям і нальотів не допустимо! Також велике значення має пружна консистенція продукту і насичений м'ясний аромат. Спираючись на дані факти можна вибрати свіже якісне серце.
Використовують даний субпродукт для готування різних неперевершених страв: гарячих страв, випічок, закусок, запіканок, і, звичайно, салатів. Про останній і поговоримо сьогодні. Свиняче серце чудово поєднується з багатьма продуктами, що дає можливість готувати його з багатьма інгредієнтами. Цей салат можна доповнити: сиром, грибами, мовою, волоськими горіхами, зеленню і т. д. Адже салати з серцем можуть бути і простими – малокомпонентными, і складними, що складаються з великого набору продуктів. Ми ж будемо готувати простий, але в той же час дуже смачний салат зі свинячого серця. Отже, приступимо!
Простий салат зі свинячого серця з солоним огірком, рецепт з фото
Інгредієнти
Свиняче серце – 1 штука Солоний або маринований огірок – 1 штука Яйця – 2 штуки Ріпчаста цибуля – 1 штука Майонез для заправки Сіль – за смаком Столовий оцет 9% - 1 столова ложка Цукор – щіпка
Приготування
1. Свиняче серце помиємо і відваримо в підсоленій воді близько 1,5-2 години до м'якості. Коли вода закипить, раджу її злити, продукт знову промити і продовжувати варити у чистій воді. Якщо після цього на поверхні води знову з'явиться пінка, не забудьте прибрати її ложкою або шумівкою.
2. Готове серце шумівкою дістанемо з бульйону, викладемо на тарілку і залишаємо остигати до повного охолодження. Оскільки процес варіння і охолодження серця займає досить багато часу, то найкраще його підготувати заздалегідь, наприклад з вечора.
3. Коли субпродукт буде охолоджений, очистимо його від плівки, видалимо жорсткі люльки, виріжемо протоки, кровоносні судини і жир. Після наріжемо кубиками або соломкою.
4. Ріпчасту цибулю очистимо від лушпиння, нашинкуем чверть кільцями і покладемо в глибоку піалу. Додамо оцет, цукор і заллємо теплою водою. Перемішаємо і залишаємо маринуватися на 10 хвилин.
5. Яйця опустимо в посудину з холодною водою, встановимо на вогонь і після закипання відваримо 8-10 хвилин до крутого стану. Перекладемо їх у крижану воду для охолодження, потім очистимо від шкаралупи і наріжемо кубиками.
6. Солоні огірки промокнем паперовою серветкою, щоб вона ввібрала в себе всю вологу і наріжемо такого ж розміру, як і попередні продукти – кубиками або соломкою, щоб вони гармонійно виглядали разом в салатик.
7. У салатницю помістимо всі інгредієнти: відварене серце з яйцями, огірки і мариновану цибулю, який попередньо добре отожмем від розсолу.
8. Додамо до продуктів майонез. За смаком і бажанням заправити салат можна масляною основою або просто сметаною.
9. Перемішати салат і спробуємо його на смак. За необхідності додамо сіль.
10. Відправимо його в холодильник на годину, так він стане смачніше. Подавайте страву до столу в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Гарну подачу даної можна оформити за допомогою кулінарного кільця, а якщо у вас немає такого, то прочитати як це зробити з допомогою інших пристосувань ви можете тут.
Пропоную подивитися рецепт приготування яскравого, святкового салату "Полуничка":
Друзі, буду рада почути ваші відгуки про статтю, якщо вам сподобалося блюдо, напишіть в коментарях, ставте лайки та беріть участь у зірковому голосуванні. Вступайте в групу в контакті, форма знаходиться праворуч на сайті.
З повагою, Любов Федорова.